Pivarník: Vytvořili jsme enormní tlak

Trenéři Pivarník a Kozel hodnotí pražské derby

Pivarník: Vytvořili jsme enormní tlak

Roman Pivarník byl spokojený s výsledkem i s předvedenou hrou. Hlavně ve druhém poločase. Navázali jsme na zápas se Sigmou i zápasy z podzimu. Daří se nám táhnout sérii sedmi neprohraných zápasů,“ připomněl šéf zelenobílé lavičky zlepšené výkony po nepovedeném úvodu sezony.

„V úvodu jsme se dostali do zápasu a snažili jsme se hrát hodně kombinačně. Když se k nám Dukla dostala, bylo to po rychlých přechodech do protiútoku. Ve druhém poločase jsme si řekli věci, které nás limitovaly. Zlepšili jsme presink a vytvořili jsme na Duklu enormní tlak. Snažili jsme se hrát tak aktivně, aby se Dukla před naší bránu nedostávala. Zaslouženě jsme vyhráli,“ zhodnotil Pivarník ve stručnosti celý zápas.

Vítězství posunulo Klokany na dvanáctou příčku tabulky s kulatými dvaceti body. Na sestupovou příčku nyní mají čtyřbodový náskok, navíc dotahují i další mužstva, včetně Dukly.

„Řekli jsme hráčům, že se musíme starat sami o sebe a hlídat si vlastní zápasy. Ostatní výsledky nám někdy nahrají, někdy ne. Pro nás bylo důležité zatáhnout do hry o sestup další mužstva. Dostali jsme se na dvacet bodů a dotáhli jsme střed tabulky. Musíme být velmi pozorní na každý další zápas,“ varuje Pivarník.

Švec zastoupil zraněné defenzivní záložníky

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
„Už na konci podzimu měli hráči větší sebevědomí a povedla se nám i příprava. Mužstvo vědělo, co a jak chce hrát. Život nám zkomplikovalo zranění Jindřiška na předzápasovém tréninku. Zkusili jsme tam Hradeckého i Michala Švece. Je to alternativa a dnes odehrál fantastický zápas. Obrana je kompaktní, to v Bohemce nebývalo zvykem,“ pochválil mužstvo za první udržené čisté konto v sezoně.

Špatné zprávy přinesl trenér jen ohledně zranění Josefa Jindřiška: „Pepa bude chybět hodně dlouho. Pět týdnů má sádru, tak se bojím, že to bude do konce sezony. Stalo se to na tréninku před zápasem se Sigmou, udělal si to sám, to neovlivníme.“

Novým kapitánem je tak Dan Krch. „V mužstvu máme cizince i hodně mladé hráče. Dan Krch měl na podzim výborné výkony a je to vůdcovská osobnost v kabině, i když je mladý. Kapitánem mohl být Bob Zlámal, ale nerad řeším kapitána gólmanem. Má to daleko,“ vysvětlil Roman Pivarník.

Vyrovnání jsme si nezasloužili, přiznal Kozel

„Spokojený být nemůžu. Nezvládli jsme to výsledkově a v určitých fázích zápasu i herně. Na Bohemce je to derby a je třeba to v určitých pasážích zápasu zvládnout třeba jen soubojově a poctivostí. To se nám dneska nepodařilo,“ začal své hodnocení zápasu trenér Dukly Luboš Kozel.

Dejvický tým se dokázal vyrovnat s hrou Klokanů pouze v prvním poločase, kdy se po úvodním tlaku dostal do hry a vytvořil si i dvě velmi dobré příležitosti. Tomáš Berger ale těsně před odchodem do šaten svou tutovku nevyužil.

Nepovedl se nám vstup do utkání. Prvních deset minut jsme byli nepřesní a všechno jsme prohráli. Trvalo to nějakou dobu, ale v průběhu prvního poločasu jsme se zvedli. Bylo to vyrovnané utkání a měli jsme větší gólové šance než domácí. Hlavně ta Bergerova, která byla asi nejtutovější," mrzela Kozla nevyužitá šance.

„Druhý poločas byl podobný v začátku. Bohemka lepší a od 50. minuty do branky jsme se dostali pod velký tlak. Po každém zisku míče jsme brzo ztráceli. Presink domácích a vůle jít za gólem nás přišpendlila k šestnátce. První gól z ofsajdu nás měl varovat, ale nevaroval a vyústěním tlaku byla branka,“ zalitoval kouč Dukly.

V dalším vývoji jsme se zvedli a najednou jsme dokázali hrát. V posledních patnácti minutách jsme šli za vyrovnáním, ale k ložené šanci jsme se nedostali. Byla tam akorát hlavička Vašíčka. Za celý druhý poločas jsme snad netrefili branku, tak jsme si vyrovnat ani nezasloužili,“ přiznal Luboš Kozel.