Pivarník: Mosquera o poločase odcházel do Kolumbie

Trenéři na tiskové konferenci rozebírali sobotní zápas.

Pivarník: Mosquera o poločase odcházel do Kolumbie

Jako první přišel před novináře trenér hostujícího celku. „V týdnu jsme se potýkali s problémy. Nejdříve jsme kvůli počasí museli absolvovat dva tréninky na umělce, poté nám vyskočily i zdravotní problémy,“ naznačil Roman Pivarník, že tento týden nebyl úplně ideální. „Hráči měli problém ze středy na čtvrtek, tedy dva dny před zápasem, což nám narušilo program,“ upřesnil, že musel s dalšími členy realizačního týmu řešit nepříjemnosti v podobě složení základní sestavy. „I když jsem neměl obavy o zaskakující hráče, sestavu jsme museli řešit na poslední chvíli.

Pivarník si byl vědom série neporazitelnosti, kterou mu připomínali i novináři na tiskové konferenci. „Jeli jsme do Příbrami s tím, že jsme chtěli prodloužit naši sérii,“ potvrdil předzápasové cíle lodivod Bohemians. „Začali jsme hodně aktivně. První poločas jsme odehráli na soupeřově půlce. Je škoda, že jsme dvě tutové šance nedokázali proměnit. Páťovi Schickovi vykopl soupeř míč z brankové čáry, Michal Švec netrefil bránu z pěti metrů,“ vyjmenoval dvě slibné příležitosti prvního dějství.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
Do druhé půle měl na své svěřence stejné nároky: „Chtěli jsme hrát stále aktivně, ale vyskytly se nám další problémy,“ nechápavě kroutil hlavou a pokračoval: „Michal Švec neviděl v páté minutě druhého poločasu na jednu stranu oka. Musel s tím ale pokračovat, protože Michal Šmíd byl z týdenní virózy stále dehydrovaný a bál jsem se ho tam na čtyřicet minut pustit.“ V popisování neuvěřitelného stavu pokračoval. „Střídání bylo takové, že jsme museli dohrávat se třemi útočníky ve hře,“ dodal k dnešní až bizarní situaci. „Je škoda, že Páťa neproměnil svoji příležitost v závěru, měl to dloubnout přes gólmana,“ vrátil se ještě k 82. minutě sobotního duelu.

Novináře především zajímal zdravotní stav absentujících fotbalistů. „Měli střevní potíže a teploty. Hubínek s Jiráskem se nevzpamatovali, Šmída jsme povolali až dnes ráno, protože jsme neměli defenzivní hráče. Měl mít volno, ale řekl, že to zkusí zvládnout,“ popsal aktuální stav. Mezi nemocné, kteří nemohli zasáhnout do sobotního duelu, se přiřadil i Škerle s Acostou, v ideálním stavu nebyl ani Fryšták. „Dnes ani nebylo vidět, že jsou tam jiní hráči. Například Čížek zahrál dnes fantasticky,“ pochválil zkušeného záložníka.

Vypjaté chvíle prožíval i u soubojů jihoamerického křídelníka s obráncem Susem, do kterých zasahoval i rozhodčí Marek. „Mosquera byl v poločase ve sprše vyzutý a nechtěl se s nikým bavit,“ popisoval situaci o poločasové přestávce. „Druhý poločas ale zvládl famózně,“ okamžitě poslal chválu na svého svěřence. „Dalo by se říci, že po prvním poločase odcházel do Kolumbie,“ uzavřel Pivarník svůj výstup lehkou nadsázkou.

Na tiskovou konferenci dorazil po remíze i domácí trenér Pavel Tobiáš.

Když jsem minulý týden říkal, že mě ve fotbale nemůže nic překvapit, tak může,“ kroutil trenér nad výkonem svých svěřenců hlavu. „Chtěl bych se především omluvit věrným divákům, kteří na fotbal přišli. To, co jsme dneska předvedli, byl ostudný výkon,“ byl Tobiáš hodně zklamaný. „Bohužel nic nenasvědčovalo tomu, že takový výkon předvedeme. Zřejmě tam svoji roli zahrála psychika a určitě svoji roli sehrála pohoda soupeře. Bohemka je ve velké sportovní pohodě,“ pochválil vršovický klub.

Poté přešel trenér k samotnému hodnocení utkání: „První poločas velmi špatný, měli jsme jen štěstí, že jsme nedostali gól. Po nějaké domluvě se výkon ve druhé půli zvedl, ale pořád jsme tahali za kratší konec provazu. Nebyla tam jiskra, žádná agresivita, prohrávali jsme souboje, nedostávali jsme se do šancí, a přesto že jsme měli ve hře hodně ofenzivních hráčů, neprosazovali jsme se.“ Poté přidal ve stručnosti: „Špatný výkon, velmi dobrý soupeř.

Ve třech jarních kolech se příbramští netrefili ani jednou a na vstřelenou branku stále čekají. „Celý týden jsme dělali střelbu, tam dáváme góly ze všeho,“ nechápal Tobiáš, proč to jeho hráčům v zápase nejde. „Se Slováckem jsme zahráli výbornou partii, vyčerpali jsme si smůlu. Proto nebyl důvod k panice, nic tomu nenasvědčovalo,“ připomněl týden starý domácí zápas. „Kdyby to byl přátelák, tak maže dolů osm lidí. Jenže teď to nešlo,“ posteskl si trenér domácích.

Do zápasu opět nasadil velmi mladou stoperskou dvojici Chaluš – Tregler, která měla v minulém kole na starosti Doška, nyní v sobotu mladého Schicka. „Se Schickem měli mnohem větší práci, než minulý týden se zkušeným Doškem. Hodně věcí řešili fauly, ale na ten věk fantastický výkon,“ pochválil své mladé hráče.

Novináři se také zajímali, jestli se již nebojí o svoji trenérskou pozici, vzhledem k čerstvému příchodu Jiřího Kotrby k mládeži. „Já si myslím, že v mém věku trenér nad takovýma věcma…,“ lehce se zastavil ve své odpovědi a poté pokračoval: „To musí rozhodnout majitel klubu.