Do Ďolíčku dorazí Teplice

V sobotu je na programu 20. kolo Synot ligy.

Do Ďolíčku dorazí Teplice

I když se Bohemka s Teplicemi nachází v tabulce první ligy hned vedle sebe se stejným počtem získaných bodů (21), současná kondice týmů už tak stejná není. Klokani totiž již osm zápasů v řadě neprohráli a v tabulce aktuální formy se nachází dokonce na šestém místě před Boleslaví, Jabloncem, či právě nejhoršími Teplicemi.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
V jarní části Synot ligy hráči Teplic vyhráli jediný zápas, Příbram doma porazili 2:0. Následná střetnutí v Plzni a s Libercem již tak dobře nedopadla, v posledním utkání na Stínadlech prohráli dokonce o tři branky. A právě v tomto utkání navíc soupeř přišel díky kartám o Soungoleho s Ljevakovičem. První jmenovaný odešel předčasně do sprch kvůli dvěma žlutým kartám, bosenský záložník uviděl již osmou žlutou kartu v sezoně. „Hlavně Ljevakovič jim bude hodně chybět, je to klíčový hráč, spojka mezi defenzivními a ofenzivními hráči, kvalitní na obě strany, srdce mužstva. Bude to pro ně problém a budou si s tím muset poradit,“ předpovídá trenér Roman Pivarník.

Bohemka se s podobnou ztrátou musela vypořádat v minulém utkání. V Příbrami vinou zdravotních problémů chyběla dokonce čtveřice hráčů ze základní sestavy. „Musím říct, že jsem očekával a doufal, že hráči potvrdí výkony, které předváděli v přípravě,“ neměl trenér o nové tváře v sestavě strach. Absentující hráči jsou již trenérovi ale k dispozici. „Zdravotně jsou v pořádku. V pondělí tam byl jen dozvuk virózy, na sobotu budou připraveni,“ zněl pozitivněji trenér.

Se zaskakujícími hráči ovšem musel být realizační tým spokojený. Nově vzniklá skupina středních záložníků v podobě Švec – Lulič – Čížek odvedla výbornou práci, především posledně jmenovaný: „Číža vypadal výborně už v závěru přípravy. Zvládá vnitřního záložníka, tak i toho krajního, kde častěji nastupoval v přípravě. Byl výrazná osobnost a postava v zápase.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
V sobotu bude ale Klokanům přeci jen někdo chybět. Za čtvrtou žlutou kartu bude pouze na tribuně Mosquera. „Je to škoda, že nám Jhon pauzuje. Bylo jasné, že ho to potká, protože bez karty by nedokázal odehrát celé jaro. Musíme si poradit, hráče tam máme. Ve formě jsou Acosta, Bartek, Čížek a po lehkém zranění jde nahoru i Prošek,“ vyjmenoval Pivarník jména možných kandidátů na kraj zálohy.

Na začátku tohoto týdne potkala nejenom Prahu nepříjemná chumelenice, kvůli které bylo i odloženo pražské derby mezi Duklou a Spartou. Několikacentimetrová vrstva sněhu poté byla samozřejmě i v Ďolíčku na hrací ploše. „Myslím si, že hřiště vodu propustí a v tomto období mám raději, když to hřiště není příliš suché. Mělo by nám to vyhovovat,“ hovořil klidně devětačtyřicetiletý trenér o stavu hřiště ve Vršovicích.

Po dlouhém čekání si brankář Zlámal připsal již druhou nulu v řadě a nyní bude chtít svoji sérii určitě prodloužit. Zápas s Teplicemi začíná již tuto sobotu v 15 hodin a vstupenky můžete ještě zakoupit v předprodeji na internetové stránce Ticketportal, případně na prodejně fanshopu v Ďolíčku. Ceny lístků se pohybují od 100 do 180 Kč, zvýhodněné ceny již od 50 do 90 Kč. Stadion se v sobotu s pokladnami otevře již ve 13:30, od kdy bude k dispozici i magazín 1905 Klokan – ten si můžete zakoupit od kamelotů před stadionem, či v pojízdném fanshopu i v prodejně na ochozu stadionu.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
Utkání bude mít na starosti Jiří Jech, asistenty mu budou Zdeněk Dobrovolný a Jaroslav Kubr, čtvrtým delegovaným rozhodčím je Pavel Franěk.

Fanoušci mohou navíc v nedaleké restauraci Gulliver (Rostovská ulice) využít výhodné nabídky v den domácích zápasů Bohemky. To bude totiž k mání půllitr piva značky Gambrinus pouze za 22 Kč.

V zápase sousedů v tabulce hostí jedenáctá Bohemka dvanácté Teplice. A na toto postavení v tabulce reflektují i bookmakeři Fortuny, partnera Bohemians Praha 1905. Domácí jsou totiž mírným favoritem s kurzem 2,3, na hosty ze severu Čech si lze vsadit v kurzu 2,96. Ti, kteří jsou přesvědčeni o tom, že v zápase si oba soupeři body pěkně rozdělí, mohou na tiket zařadit remízu v kurzu 3,3. Bohemka v minulém domácím zápase udržela čisté konto a na to, že brankář Klokanů nebude lovit míč ze své sítě ani tentokrát, si můžete vsadit: za 100 Kč vsazených získáte 292 Kč. Koneckonců, celou kurzovou nabídku na tento zápas si můžete prohlédnout zde.