Výhru sebral v nastavení exklokan Potočný

Bohemka remizovala s Teplicemi 1:1.<p class="MsoNormal"></p>

Výhru sebral v nastavení exklokan Potočný

Ve 20. kole fotbalové Synot ligy se Klokani na poslední chvíli nevyrovnali s rolí favorita. Až do čtvrté minuty původně tříminutového nastavení vedli brankou Patrika Schicka. O tři body je ale připravil nechytatelnou ranou Roman Potočný.

Klokanům v prvním poločase chvíli trvalo, než se dostali do tempa, a v prvních deseti minutách neurovnané hry lítaly nepřesné centry na obě strany. Až ve 12. minutě Tsiskaridze neustál souboj se Schickem a na hraně vápna zahrál rukou. Přímý kop zahrával Čížek, sám Američan s gruzínskými kořeny ho odklidil.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
První branku přinesla 28. minuta. Do té doby nevýrazný David Bartek našel sedmdesátimetrovým křižným centrem z otočky Rafaela Acostu. Uruguayec oslovil přihrávkou ve vápně Hubínka, který zas nadýchaným centrem posadil gólovou šanci přímo na Schickovu hlavu. Chudý už se mohl natahovat jak chtěl. Vedení domácích nezabránil.

Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Schick udělal z postranní čáry z Tsiskaridzeho pouťovou atrakci a českou uličkou našel Davida Bartka. Tomu střela nesedla.

Teplice se v prvním poločase soustředily spíše na nakopávání a odkopávání. Před Zlámalem se usadily jen při minisérii standardních situacích v závěru pětačtyřicetiminutovky. Vachouškův centr ale brankář Bohemians v pohodě pokryl a poradil si i s Kukecovou hlavičkou do protipohybu.

O přestávce nahradil Jirásek Acostu a Čížek se posunul na pravé křídlo. Nejzkušenější hráč v zeleném se po hodině hry v obrovské šanci, když si za obranu naběhl na milimetrový pas od Švece, z úhlu však napálil pouze spojnici brankové konstrukce.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
O chvíli později se Ďolíček předvedl s ovacemi vestoje, když střídal Schick. Ze hřiště se ale postupně kromě střelce vytratila i fotbalovost. Domácí nebyli schopní déle podržet míč, hostům zase chyběla přesnost a často si pomáhali hraničními zákroky.

Deset minut před koncem to zase ve Vršovicích bouřilo. Pro dlouhý nákop Jiráska si důrazně šel Matúš Mikuš, stoperům Teplic se ale podařilo ho všemi dostupnými prostředky pohlídat. Po rohu byl ve výborné pozici Švec, který je ale expertem především na defenzivní činnost.

Neproměněné šance se vymstily. V nastaveném čase se všechny zraky upíraly k Lüftnerovi, který po pádu na zem potřeboval rychlé lékařské ošetření. Ve zbývajícím čase se na vápně objevil zcela nehlídaný Roman Potočný, který ukázal, že má v levačce dynamit. Nechytatelnou ranou vyrovnal na 1:1.

Klokani tak neprodloužili sérii čtyř vyhraných domácích zápasů. V Synot lize jsou už ale 9 zápasů bez porážky.