Pivarník s Vavruškou na tiskové konferenci

Trenéři obou mužstev hodnotili včerejší zápas v Ďolíčku.

Pivarník s Vavruškou na tiskové konferenci

Mezi novináře dorazil jako první trenér hostujícího celku. Ten začal s hodnocením celého tréninkového týdne, který absolvovali před utkáním ve Vršovicích. „My jsme si spoustu věcí v týdnu vyříkávali, bylo toho dost. Hráči to vzali za správný konec, dnes ten zápas odjezdili,“ zněl na začátku David Vavruška celkem pozitivně. „V hlavách jsme měli, že se nám nedaří, bylo tam i trošku respektu. Kromě té gólové hlavičky Schicka a břevna Čížka si nevybavuji, že by měla Bohemka nějakou šanci,“ pokračoval lodivod žlutomodrých. „My jsme se tam horko těžko dopracovávali. Kdybychom tady ale dneska prohráli, bylo by to nespravedlivé. Alespoň bod jsme si zasloužili,“ sdělil svůj názor na úvod tiskové konference.

Ještě žijeme a věřím, že se od dnešního výkonu odpíchneme dále,“ naznačil cíl do dalších bojů. „Hrozně jsme to potřebovali. Kdybychom ten zápas prohráli, ty věci by se prohlubovali,“ věděl moc dobře. „Nějaký drobný úspěch jsme potřebovali,“ hned doplnil Vavruška.

Celý týden po nepovedeném utkání s Libercem byl v Teplicích celkem hektický: „V týdnu jsme k sobě byli hodně upřímní a řekli jsme si spoustu věcí.“ Novináři se samozřejmě chtěli vrátit k infarktovému konci, kdy odchovanec Bohemians rozhodl o dělbě bodů. „Já znám Romana od dorostu, kdy jsem ho tady v dorostu trénoval a vím, že třeba tahle trefa je přesně to, co on umí,“ znal přesně kvality svého útočníka. „Když jsem viděl, že to padá k němu, byl jsem v očekávání. Roman se snad nebude zlobit, ale tohle mohlo skončit na tramvaji, nebo tak jak to skončilo,“ byl ale k vytáhlému útočníkovi upřímný. „S pokorou, my jsme strašně rádi, že to takhle dopadlo,“ dodal Vavruška upřímně.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Druhým návštěvníkem byl samozřejmě domácí trenér Roman Pivarník: „Musím říct, že jsme dneska neodehráli takový zápas, jako v posledním období.“ Zklamaný šéf domácí lavičky pokračoval. „Nedokázali jsme být aktivní, kombinovat, byl to ubojovaný zápas,“ moc dobře věděl. „I přesto jsme šli do vedení z pěkné akce,“ pochválil spolupráci Klokanů, která vedla k Schickově brance.

Hráli jsme bojácně a nebyli jsme schopni se dostat do hry. Škoda Čížkové trefy, chtělo to přidat druhý gól. Zápas se jevil celkem v pohodě,“ stale litoval slovenský rodák. Poté začal být ale více konkrétnější: „Ono by se nám dařilo, ale tři hráči hráli absolutně pod svůj průměr. To bylo něco hrůzostrašného. Hrát se sedmi hráči, to je složité, mělo to vliv na mužstvo.

Ze hry odešel brzy autor úvodní branky Patrik Schick. „Měl trošku problém se svalem. S balonem hrál výborně, ale chtěli jsme do hry dostat Matúše,“ naznačil plány realizačního týmu k rozehrání druhého útočníka Klokanů. „Potřebujeme, aby trošku hrával. Aby se nám nestalo, že, až ho budeme potřebovat, nebude mít formu.