Série skončila na půdě mistra

Bohemians prohráli v Plzni 0:2

Série skončila na půdě mistra

Pro zápas 21. kola Synot ligy si Roman Pivarník připravil několik změn v sestavě. Do základní sestavy v Plzni se dostal Václav Prošek, na křídle naskočil od začátku místo Acosty Čížek a především v brance si svou ligovou premiéru za Bohemians připsal Tomáš Fryšták. Šéf lavičky Klokanů se totiž bál čtvrté karty pro Zdeňka Zlámala, která by za týden znamenala velkou nouzi o brankáře.

Na první ostrý zákrok nemusel zaskakující brankář Bohemky dlouho čekat, už po necelé čtvrthodině byl včas u tyče, aby vyrazil střelu Hrošovského. Zaskvěl se v 18 minutě, když Prošek podskočil Kovaříkův centr a Rajtoral byl sám před brankou. Fryšták ale zmenšil střelecký úhel a záložník Viktorie ho v jasné pozici nastřelil.

Po velké chybě obránce měla o chvíli později velkou šanci i Bohemka. Patrik Schick si vyčíhal přihrávku Davidla Limberského a najednou byl sám před Kozáčikem. Také gólman Viktorie byl bleskurychle venku z branky a nedovolil mladému útočníkovi vršovického týmu skórovat.

Daniel Krch se ukázal jako správný kapitán, když po 26. minutách vyhlavičkoval domácí pokus po rohovém kopu z brankové čáry. O chvíli později ale fauloval a navíc se musel nechat ošetřovat. Chvilkových zmatků v zelenobílé obraně využila dvojice Kovařík, Ďuriš. Záložník Plzně si zaběhl za obranu a díky postavení Proška nebyl v ofsajdu. Mohl tak najít na malém vápně Ďuriše, který otevřel skóre.

Nejlepší ligový střelec se mohl z podobné akce prosadit podruhé těsně před koncem poločasu. Z malého vápna ale netrefil prázdnou branku, pomezní rozhodčí navíc signalizovali postavení mimo hru.

Čtrnáctý gól Michala Ďuriše v sezoně však přišel krátce po přestávce. Po další nepovedené ofsajdové pasti šli proti Fryštákovi dva domácí. Střídající Petržela si našel vhodný okamžik pro přihrávku a Ďuriš zakončoval do prázdné branky.

Novic v brance Bohemians si v dalších minutách zvedl sebevědomí proti střele Hořavy a také proti zakončení Kovaříka, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti vytlačil na břevno.

Dotažená útočná aktivita Bohemky ve druhé půli se dá shrnout do jedné propagační střely Proška, ostatní pokusy si před deseti tisícovkami diváků, pohlídala pozorná červenomodrá obrana. Nepomohlo ani trojnásobné střídání v závěru.

Série devíti zápasů s bodovým ziskem skončila v Doosan areně po prohře 0:2. Viktoria naopak zvítězila v deseti utkáních v řadě. Šanci začít další sérii budou mít Klokani příští sobotu proti Slovácku.