Bohemians 1905 - MFK OKD Karviná 0:2 (0:1)

<strong>Branky:</strong> 43. Tuma, 49. Plachta.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Krondl.<br /><strong>ŽK:</strong> Nesvačil, Vrábel, Novák - Plachta, Mintál, Kubeš, Kaloč.<br /><strong>ČK:</strong> 61. Rydval.<br /><strong>Diváků:</strong> 4845.<br /><strong>Bohemians:</strong> Musil - Nesvačil - Výravský, Vrábel - Moravec, Krejčík, Kuchař, Hrdlička, Čavoš - Novák, Švejdík..<br /><strong>Karviná: </strong>Václavík - Mintál - Plachta, Javorek - Kubeš, Benefi, Onufer, Kaloč, Šulák - Tuma, Ryšavý.

První poločas se odehrával za mírného, ale vytrvalého tlaku domácích. Na hlavičky Moravce a Nováka, které skončily mimo branku, hosté odpověděli podobně, ale i Tuma na druhé straně mířil hlavou nad. Byl to týž hráč, kdo jako první trefil branku. Ve 22. minutě brankář Bohemians Musil ztlumil jeho střelu pod vlastní nohy a až na podruhé míč kryl. Domácí hráči byli i nadále nebezpečnější, ale svoje šance nedokázali zakončit. Novákovi střela bez přípravy nesedla, Švejdíkův volej jen těsně minul branku a vrchol střelecké nemohoucnosti předvedl ve 28. minutě Čavoš. Přízemní centr Moravce z pravé strany obránci hostí pustili až před překvapeného brankáře Václavíka, ten jen vyrazil míč k dobíhajícímu Čavošovi, ale záložník Bohemians, byť byl jen krok před brankou, přestřelil. Jeho spoluhráči dále tlačili, ale branku netrefili, což se
naopak občas podařilo karvinským. Ve 43. minutě se s míčem v pokutovém území otočil Tuma a s pomocí Výravského teče dopravil míč poprvé do branky.

Snaha o vyrovnání se brzy po přestávce změnila v zoufalé dotahování většího rozdílu. Ve 49. minutě totiž centr
karvinského Kaloče z trestného kopu Musil jen vyrazil, v chumlu hráčů se dobře orientoval Plachta a prudkou ranou z blízka přidal druhý gól svého týmu. Územní převaha domácích vyznívala ještě více hluše, než v první půli, mezi Václavíkovy tyče se konečně trefil Hrdlička z přímého kopu, ale byl z toho jen roh. Do konce zápasu to zůstal jediný pokus Bohemians, který mířil do branky. Po Rydvalově vyloučení v 61. minutě za hrubý faul v přerušené hře se snaha Bohemians nezmenšila, ale o tlaku už se nedalo hovořit. V utkání se vytratily brankové příležitosti. Hosté soustředěnou defenzivou bránili výsledek a občas podnikli nebezpečný protiútok. V 82. minutě dokonce L. Šulák z velké dálky trefil břevno. Výsledek se již nezměnil. 

Hlasy trenérů:
Josef Hloušek (Bohemians):"Do šťastného gólu hostí těsně před přestávkou hrálo naše mužstvo kvalitně a to, na co v
současnosti má. I když hrajeme na hranici svých možností, máme problémy s koncovkou. V době, kdy byla ještě šance na zlom, došlo k vyloučení Rydvala. Soupeř nám dal lekci z efektivity."


Milan Albrecht (Karviná):"Hlavně ve druhém poločase jsme podali zodpovědný kolektivní výkon. Celé mužstvo zabojovalo, měli jsme tři až čtyři vyložené šance, a proto si dovolím tvrdit, že jsme vyhráli zaslouženě."