Bohemians 1905 - Drnovice 2:5 (1:2)

<strong>Branky:</strong> 38.Hanus, 69.Nesvačil z pen.- 6. a 13.Majoroš, 83. a<br />89.Drulák, 59.Kufa.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Lenfeld.<br /><strong>ŽK:</strong> Nykl - Majoroš, Valachovič, Šilhavý.<br /><strong>Diváků:</strong> 4604.<br /><strong>Bohemians:</strong> Vojnar - Nesvačil - Nikl - Vrábel, Výravský -<br />Moravec, Kuchař, Sadílek, Hanus - Cacák, Novák.<br /><strong>Drnovice: </strong>Bernady - Šilhavý - Müller, Valachovič - Veselý,<br />Holeňák, Kafka, Červenka, Majoroš - Přibyl, Drulák.

Úvod byl pro domácí fanoušky doslova šokující. Již ve třinácté minutě prohrávali "klokani" dvoubrankovým rozdílem, když obě branky vstřelil po ukázkovém uvolnění od Veselého drnovický Majoroš. Bohemians až potom, také zásluhou dvojího střídání, vyrovnali hru ve středu pole, ale i nadále jejich nepřesné přihrávky kontrastovali s přímočarou hrou hostí. Až střela kanonýra Druláka z dobrých pětadvaceti metrů jakoby ukončila ofenzívu Jihomoravanů. Jako první z domácího kolektivu zavelel ke zteči Hrdlička, jehož střela v 18. minutě Bernadyho v hostující brance značně vyděsila. Poslední čtvrthodina úvodní části hry však patřila domácím už zcela jednoznačně. Jako největší zbraní na hráče Petry se ukázala větší bojovnost a agresivita v osobních soubojích. Díky ní si vynutili i postupně územní převahu, která vyústila v branku Hanuse po rozehrání trestného kopu Hrdličkou z pravé strany. Ještě před brankou však Hanus trefil hlavou břevno drnovické branky.

Stejný styl naordinoval trenér Hloušek svým svěřencům i ve druhém poločase, hosté vyráželi k ojedinělým, o to však nebezpečnějším, protiútokům. Po jednom z nich uvolnil v 59. minutě na hranici pokutového území Drulák svého spoluhráče Kufu a ten znovu zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Domácí se ale nevzdávali a nadále bojovali o příznivější výsledek. O dramatickou zápletku posledních minut se postaral Nesvačil, který z penalty nařízené za faul Valachoviče na pronikajícího Cacáka, snížil na 2:3. Klokani neustále stupňovali svoji snahu, ale vyrovnat se jim nakonec nepodařilo. Na konečných 2:5 nakonec upravil hlavou a po sólu od poloviny hřiště Drulák.

Hlasy trenérů:
Josef Hloušek (Bohemians):"Úvod utkání se podobal tomu, co jsme předvedli v Brně. Dostali jsme dvě rychlé branky a zranil se Vrábel, podle toho se také odvíjely další minuty utkání. O výsledku rozhodla především větší zkušenost hostujícího mužstva. Navíc jsme ani neměli potřebný kus válečnického štěstí."

Milan Bokša (Drnovice):"Bylo to dramatické a fyzicky velice náročné utkání. Připravili jsme se na bojovnost domácích, ale o našem úspěchu rozhodl především úvod utkání. Ve druhém poločase se projevila velká zkušenost některých starších hráčů našeho týmu."