Plzeň - Bohemians 1905 0:1 (0:1)

<strong>Branky:</strong> 9. Hrdlička.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Maurer.<br /><strong>ŽK:</strong> Vlček, Janota, Slabý - Novák, Sadílek.<br /><strong>Diváků:</strong> 4290.<br /><strong>FC Viktoria Plzeň:</strong> Vosyka - Janota, Slabý, Bečka - Skála,<br />Vlček, Studeník, Mika, Ježek - Heřman, Hřídel.<br /><strong>FC Bohemians Praha: </strong>Musil - Nikl, Nesvačil, Výravský -<br />Sadílek, Hanus, Krejčík, Novák, Végh - Hrdlička, Cacák.

Domácí se nechali překvapit nebojácnou hrou hostí, kteří se již v 9. minutě po přímém kopu z 18 metrů ujali vedení, když
Hrdlička technickou střelou obstřelil špatně postavenou zeď domácích. Plzeň ani tato branka neprobudila, stále hrála pomalu a nedůrazně a na dostřel branky hostí se dostávala pouze sporadicky.

Úvod druhého poločasu sice patřil Plzni, která si vynutila platonickou územní převahu, jejímž výsledkem však byla pouze
série rohových kopů, které obrana Bohemians v čele s jistým brankářem Musilem bez problémů vyřešila. Trenér Plzně se pokusil o změnu rytmu hry střídáním třech hráčů, ale výsledkem bylo pouze zoufalé nakopávání dlouhých centrovaných míčů do trestného území hostí bez střeleckého zakončení. Hráči Bohemians využívali každou nepřesnost Plzně k rychlým protiútokům, ale jejich střelecká potence byla také slabá. Hosté si zaslouženě odvezli tři ligové body za kompaktnější a důraznější výkon po většinu zápasu.

Hlasy trenérů
Antonín Dvořák (trenér Plzně):"Věděli jsme, že to bude těžké. Vyhrát doma dva zápasy za sebou je vždy obtížné. Dnes jsme zahráli velice špatné utkání. O výsledku rozhodla vlastně jediná vydařená střela hostí z trestného kopu. Bohemians však vyhráli za výkon po celý zápas zaslouženě."

Josef Hloušek (trenér Bohemians):"Naše taktika byla založena na zabezpečené obraně, s rychlým přechodem do útoku a využíváním standardních situací, a to vše nám stoprocentně vyšlo."