Bohemians 1905 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)

<strong>Branky:</strong> 68. Slončík.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Růžička.<br /><strong>ŽK:</strong> Novák, Nesvačil, Nikl, Hrdlička - Sourada, Pánčik.<br /><strong>Diváků:</strong> 4512.<br /><strong>Bohemians:</strong> Vojnar - Nesvačil - Nikl, Grund - Šindelář,<br />Hanus, Hrdlička, Krejčík, Čavoš - Novák, Cacák<br /><strong> Ostrava:</strong> Baránek - Pikl - Nohavica, Skalba - Harazim,<br />Slončík, Čížek, Sáblík, Mašlej - Sourada, Pánčik

Zraněními sužovaní Bohemians představili novou posilu obránce Grunda a střetnutí zahájili poprvé pod vedením trenéra
Borovičky, velice bojovně. Hosté však působili od prvních minut fotbalovějším dojmem a jejich akce byly nebezpečnější. Po jedné z nich Nohavica našel Čížka, ale ten mířil vedle. Střela z úhlu po průniku Pánčika skončila na boční síti. Po půlhodině hry opakovaná střela z trestného kopu Hrdličky vystrašila hostujícího Baránka. Štěstí měli domácí ve 33. minutě, to Slončík nečekaně vypálil z 25 metrů a míč zazvonil o břevno. Domácí byli nejblíž gólu ve 41.minutě po rohu Šindeláře, když míč prošel klubkem hráčů a Baránek zachránil na brankové čáře jen se štěstím.

Po změně stran si Bohemians vynutili bojovností převahu, ale brankáře hostí prakticky neohrozili. Na druhé straně stačil
v 68.minutě jeden vydařený rychlý protiútok a o zisku tří bodů bylo rozhodnuto. Po dlouhém pasu přiťukl Pančík míč nejlepšímu hráči na hřišti Slončíkovi a ten nedal Vojnarovi šanci. Domácí se sice snažili vyrovnat, ale bez fotbalového umění sama bojovnost pochopitelně nestačila.

Hlasy trenérů
Vladimír Borovička (Bohemians): "Po týdnu u mužstva jsem si udělal obrázek o jeho stavu. Do utkání jsme šli s tím, že jedině maximální bojovností můžeme uspět a tím jsem měl na mysli zisk bodu. Bohužel jsme udělali chybu a prohráli. Bohemka je však v takové stavu, že hráčům snad nelze ani nic vytknout. S mužstvem se bude muset moc pracovat. Jsou tu hráči, kteří budou moci hrát, ale i někteří, kteří budou muset odejít."

Petr Uličný (Ostrava):"Viděli jsme bojovné utkání. Upozornil jsem hráče na to, že nemohou hrát technický fotbal
jako v Drnovicích, kdy jsme dostali pět gólů. Soustředili jsme se spíše na nakopávání míče dopředu a hráli takový anglický fotbal. Měli jsme více šancí a proto si myslím, že si zaslouženě odvážíme tři body. Jsem nesmírně šťastný, protože již dlouho jsme venku nevyhráli."