SK Slavia Praha - Bohemians 1905 4:2 (0:1)

<strong>Branky:</strong> 59. Vágner, 63. Horváth z pok. kopu, 76. Jindráček,<br />89. Vávra - 13. Novák z pok. kopu, 90. Jůn.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Ulrich.<br /><strong>ŽK:</strong> Novotný, Vágner - Boskovič.<br /><strong>Diváků:</strong> 8023.<br /><strong>Slavia Praha: </strong>Stejskal - Kubík - Kozel - Pěnička, Ulich,<br />Lerch, Horváth, Novotný, Šmejkal - Vávra, Vágner<br /><strong> Bohemians Praha:</strong> Vojnar - Nesvačil -Nikl, Sadílek, Grund -<br />Boskovič, Krejčík, Hrdlička, Šindelář, Végh - Novák

I bez potrestaného Ašanina se pustila Slavia do mnohem více oslabeného soupeře vehementně, ale hosté domácí rychle
zchladili. Již ve čtvrté minutě se probil před Vojnara Novotný, ale brankář Bohemians jeho střelu vyrazil a opakovaný pokus skončil na tyči. Hned z protiútoku se ocitl Novák sám před Stejskalem a po jejich souboji se hosté dožadovali marně penalty. O osm minut později jim však rozhodčí Ulrich již vyhověl. Exslávista Novák se pokoušel obejít Novotného, jemuž míč skočil na ruku a pokutový kop bezpečně Novák proměnil. Jednoduchá a bojovná hra hostů dělala hráčům v červenobílých dresech problémy a většina jejich akcí končila na zeleném obraném valu. Vyrovnání měl na hlavě Kozel, ovšem jeho hlavička po rohu minula těsně tyč branky Bohemians. Tlak domácí byl sice trvalý, ovšem bez nápadu k šancím nevedl. Až těsně před přestávkou se po vyšachování obrany dostal do dobré střelecké pozice Horváth, ale jeho slabá střela šla přesně do rukou Vojnara a hlavička Pěničky po trestném kopu Hovátha minula cíl o centimetry.

Do druhého poločasu posílil trenér Cipro ofenzívu, na trávník poslal třetího útočníka Váchu a Jindráčka. Dobývání
obrané tvrze hostů trvalo další čtvrthodinu. Kubíkovu "jedovku" vyrazil Vojnar na roh, po centu téhož hráče orazítkoval Kozel hlavou břevno. V 59. minutě se hosté prakticky poprvé dostali na polovinu domácích, ale z protiútoku hned inkasovali. Horváth poslal pasem dopředu Váchu, ten našel volného Vágnera a Vojnar neměl na jeho střelu nárok. Slavia otočila skóre za čtyři minuty. Kozel prošel mezi třemi hostujícímu hráči a čtvrtý Nesvačil jej zastavil ve vápně jen za cenu faulu a Eden viděl druhou penaltu; Horváth byl stejně úspěšný jako Novák. Od těch chvil se domácí uklidnili a výsledkem byly ještě branky Jindráčka a Vávry. V poslední minutě ještě Jůn korigoval porážku.

Hlasy po utkání:
František Cipro, trenér Slavie:"V prvním poločase jsme hráli trochu lehkovážně a jediný hostující útočník Novák nám
dělal starosti. Proto jsme střídali a přineslo to oživení hry, pomohlo by asi jakékoliv vystřídání. Po přestávce bylo z naší
strany více pohybu. I když jsme zápas nepodcenili, nezachytili jsme začátek."


Vladimír Borovička, trenér Bohemians:"Domácí celek vyhrál zaslouženě. Chtěli jsme držet výsledek 1:0 v náš prospěch co nejdéle, protože potom by Slavia byla nervóznější. Po vyrovnání jsme však věděli, že je zle a že další branky přijdou.