Bohemians 1905 - FK Jablonec 0:0 (0:1)

<strong>Branky:</strong> 57. Navrátil.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Puček. <br /><strong>ŽK:</strong> Krejčík, Kuchař, Hrdlička, Nesvačil - Medynský, Jirousek, Vejprava.<br /><strong>Diváků:</strong> 2800.<br /><strong>Bohemians: </strong>Blažek - Nesvačil, Nikl, Vrábel - Boskovič, R.<br />Krejčík, Hrdlička, Kuchař, Čavoš - J. Novák, Grund<br /><strong> Jablonec:</strong> Jánoš - P. Pěnička - Vejprava, R. Skuhravý -<br />Neumann, Jirousek, Medynský, Navrátil, Fukal - Hromádko, Holub.

Ani další pokus Bohemians získat body v děčínském azylu nevyšel a po porážce od Jablonce 0:1 zůstávají "Klokani" v
tabulce poslední. Opustit před zimní přestávkou nelichotivou příčku mohou v nedělním derby na Žižkově jen v případě
vítězství.

Do opakovaného utkání 12.kola nastoupili Pražané v Děčíně poprvé s brabkářem Blažkem, který přestoupil ze Slavie. Zápas provázela oboustranná bojovnost a velká vyrovnanost. Jablonečtí s početnou podporou v hledišti působili zkušenějším dojmem a o technickou hru se pokoušela především dvojice Navrátil, Jirousek ve středové řadě. Výrazné šance si však ani Kotrbův tým nevytvořil, největší naději vzbuzovaly hlavičky Pěničky a Hromádka, končily však vedle tyče, nebo byl na místě gólman Blažek. U Bohemians se mohl chytat za hlavu Nikl, který v dobré pozici nestačil vystřelit. Na solidně upraveném terénu tak šla obě mužstva do druhého poločasu za bezbrankového stavu.
Nakonec byli šťastnější Severočeši. Využili zaváhání obrany Bohemians a zkušený Navrátil překonal do té doby vynikajícího Blažka, který byl při jeho akci bezmocný. Jablonečtí se potom už zaměřili na udržení těsného náskoku, což se jim podařilo. Bohemians se sice dostali do závěrečného náporu, nicméně křečovitost v koncovce jim kýžené vyrovnání nepřinesla. V 86. minutě Jánoš skvěle vyrazil hlavičku Vrábela a potom mu pomohli na brankové čáře spoluhráči.

Hlasy trenérů
Vlastimil Petržela (Bohemians):"Herně utkání z naší strany rozhodně špatné nebylo. Hráči se snažili, ale v plné koncentraci nevydrželi celých devadesát minut. Opět jsme prohráli po vlastní laciné chybě."
Jiří Kotrba (Jablonec):"Neproměnili jsme dvě vyložené šance, ale nakonec se k nám přiklonilo štěstí. Po sérii
neúspěchů při zápasech venku jsme se konečně dočkali vítězství. V závěru jsme se o něj v podvědomí báli, ale s výsledkem jsem samozřejmě spokojen."