Čögley: Bylo to velice těžké

Derby popisuje Peter Čögley.

Čögley: Bylo to velice těžké

Jak vnímal Peter Čögley bitvu o krále Vršovic, kdy byla hlavním partnerem utkání sázková kancelář Fortuna? Kde viděl rozdíly v derby s pražskými „S“? Jak se těší na anglický týden? Vše k přečtení v interview.

Petere, jaký to byl zápas?
Pro nás velmi těžký. Neměli jsme žádný respekt před soupeřem. Většina utkání se odehrávala ve středu hřiště, šancí moc nebylo. Trefili jsme tyč, oni břevno. Chtěli jsme vyhrát, jako každý zápas. S cílem zvítězit jdeme do každého utkání, bohužel se to dnes nepovedlo, ale bod je taky dobrý. Postupným získáváním bod po bodu ligu zachráníme. Dělba bodů je spravedlivým výsledkem, žádné mužstvo nemůže být nespokojené. Získaný bod je ziskem.

Pro diváka to nebylo moc atraktivní.
Bylo k vidění spíše hodně soubojů. Na hrací ploše nesmí dostat soupeř ani metr volného prostoru, někdy jsme museli i přitvrdit. Žádným zákeřným zákrokem se neprovinilo ani jedno mužstvo. Po zápase jsme si podali ruce a bylo to v klidu.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Nevytvořili jsme si moc šancí.
Slavia vycházela ze zabezpečené obrany a pro nás bylo těžké se dostat do střeleckých příležitostí. Vzadu hráli opravdu dobře. Se Spartou bylo šancí hodně, ale ne každý zápas je takový.

V čem se dnešní derby lišilo od utkání se Spartou?
Oba dva týmy jsou kvalitní. Sparta hraje technický fotbal a my jsme s ní mohli hrát na brejky, které se nám dařily. Slavia hrála jednoduchý fotbal, nakopávala dlouhé balóny na dva útočníky. Nebylo to pro nás jednoduché bránit. Milan Škoda je vynikající fotbalista.

Bylo těžší ubránit hráče Slavie, či Sparty?
Byl v tom rozdíl. Sparta to má založené na kombinaci po zemi a přihrávky se dají předpovídat a vystihnout. Kdežto Slavia
po zemi moc nehrála, ale hned posílala dlouhé míče do soubojů. Nejsem moc vysoký a krom Michala Šmída jsme všichni v obraně menší. Bylo to pro nás fyzicky náročné. Složitější to bylo se Slavií.


V rozmezí čtrnácti dnů jsme odehráli dvě derby, která měla vysoký náboj pro fanoušky. Kde byli fanoušci lepší?
Já se snažím během zápasu fanoušky nevnímat. Naše fanoušky nejde přehlédnout a neslyšet je. Z pohledu hostů bylo slávistů víc, jak sparťanů.

V Bohemce jsi teprve krátce. Jak na tebe působí zdejší prostředí?
Líbí se mi tu. Přišel jsem s cílem pomoci mužstvu zachránit ligu. Zbývají tři kola dokonce a máme k záchraně dobře nakročeno.

Během jednoho týdne odehrajeme tři zápasy. Může to být pro nás změna? Zdejší hráči na to nejsou moc zvyklí.
Já osobně nemám rád tréninky. Nerad trénuji. Já jsem byl zvyklý, že jsme za měsíc odehráli osm, devět utkání. Byl to extrém, ale mně to vyhovuje. Odehraji zápas, pak regenerace, příprava na další utkání a zase zápas. Tak to má být. Nelíbí se mi, že čekám celý týden na to, až budeme hrát soutěž.

Přišel jsi z Trenčína, jak se srovnal tým s tvým odchodem? Je známo, že jsi byl oporou tamního klubu.
Každý je nahraditelný. Neodešel jsem jen já, ale i další. Nemají s tím problém. Jsem rád, že za mě našli náhradu. Vyhráli pohár, na kterém mám svoji zásluhu. Už čekám jen na titul.