Koubek: Mužstvo dnes skvěle plnilo taktiku

Trenéři Miroslav Koubek a Roman Pivarník hodnotí zápas Plzeň vs. Bohemians.

Koubek: Mužstvo dnes skvěle plnilo taktiku

Nejprve se před zástupce tisku dostavil kouč Klokanů - Miroslav Koubek.

"Jsme s výsledkem spokojeni, očekával ho málokdo," nemohl začít jinak: "Musím hráčům poděkovat a zároveň vznést silný kompliment, jakým způsobem naplnili strategii zápasu, kterou dostali od nás trenérů, jak to odběhali a odmakali. Tam byl základ nečekaného výsledku," přidal, že se začíná dařit to, co před zápasem avizoval, aby hráči hlavně bojovali a jezdili až na krev.

"Myslím ale, že remíza je zasloužená,“ až tak vysoko stavěl výkon týmu: "Víme, že Plzeň hraje hodně vysoko, takže jsme chtěli dávat míče za obranu. Dali jsme takhle i branku a mohli jsme jít i do vedení,“ načež popsal další největší gólovou příležitost utkání: "Martin Hašek měl tisíciprocentní šanci a Kozáčik domácí podržel. Hráli jsme, na co máme,“ vrátil se opět především k taktice: "Strategie je jedna věc a druhá je, jak se to naplní, tenhle atribut tam mužstvo dneska mělo.

Za malou chvíli přišel na řadu i trenér Plzně - Roman Pivarník.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
"Začali jsme aktivně a dokázali to, co jsme chtěli, jít po pěkné akci do brzkého vedení,“ přidal bývalý trenér od Botiče něco z předzápasové přípravy: "Možná nám to trošku uškodilo, hráli jsme sice dál aktivně, ale v některých věcech jsme nebyli zodpovědní. Dostali jsme zbytečný gól, po němž Bohemka začala hrát aktivně a víc si věřit,“ neopomenul slova chvály ke Klokanům: "My jsme začali kupit v prvním poločase chyby, čímž z naší strany ten poločas nebyl dobrý.

Ve druhé půli jsme ukázali snahu, ale to je pak v takových zápasech pozdě,“ vyjádřil se k tlaku Viktorky: "Je škoda, že jsme nějakou šanci nedokázali dotáhnout do gólového konce. Zápas jsme měli po prvním gólu odehrát aktivněji, nemuseli jsme připustit takovýto výsledek,“ viděl hlavní příčinu neúspěchu: "Za stavu 1:0, kdy jasně dominujeme, si zápas laxností ztížíme a dostaneme soupeře na koně. Soupeře je třeba dorazit,“ zakončil své povídání exkouč Klokanů: "Nemůžeme být dnes spokojeni.