Pohár začne Klokanům ve Štěchovicích

Informace pro fanoušky, kteří si nenechají ujít pikantní souboj.

Pohár začne Klokanům ve Štěchovicích

Klokani narazí ve druhém kole MOL Cupu na Štěchovice, soupeře, který hraje ČFL, tedy třetí nejvyšší soutěž. Štěchovice prošly hladce prvním kolem, kdy po dvou rychlých brankách z úvodu prvního poločasu přehrály Rakovník z přeborové soutěže. Celek Štěchovic je nepochybně atraktivním soupeřem pro fanouška Bohemky, jelikož jej jako hlavní trenér vede dobře známý Zbyněk Busta. K němu ještě patří do kádru několik hráčů, jež prošli celkem od Botiče. Jmenovitě Filip Busta, Jakub Košata, Tomáš Pavlík a Lukáš Jakobovský. Známým jménem středočeského celku je třeba také Štěpán Kučera. Ten prošel týmy Sparty, Jablonce a Kladna, zahrál si i v zahraničí za Bruggy, Roeselare, Tobol Kostanaj nebo Irtyš Pavlodar, k tomu přidal pár startů za mládežnické reprezentace. Kučera ale není jediným hráčem s ligovými zkušenostmi. Nejvyšší soutěž si vyzkoušel i záložník Stanislav Hřebeček v dresu Žižkova, naopak útočník Lukáš Batka, který je ve Štěchovicích na hostování ze Slavie, má zase starty za reprezentační osmnáctku a devatenáctku.

Bohemku čeká velmi náročný program. Ještě ani pořádně neuschly dresy z ligy a hned je tady další zápas. "Do utkání nenaběhne identická sestava jako v Plzni," předestřel odpověď na otázku ohledně zahajovací jedenáctky trenér Miroslav Koubek: "Ještě je poměrně brzy soudit to, kdo se nakonec v sestavě objeví, musíme najít optimální řešení, jelikož nás o víkendu čeká ještě zápas se Spartou. Bude potřeba rozložit síly, to ale tak, aby byla cesta k dobrému výsledku," poukázal na problémy, které teď musí jako kouč Klokanů pan Koubek řešit: "Musíme koukat i směrem k zápasu se Spartou, kde nebudou moci nastoupit Budinský s Haškem, kteří jsou z tohoto celku na hostování." Každý si tak pravděpodobně dokáže domyslet dvě jména, která budou takřka jistě k vidění na hřišti ve Štěchovicích.

Aby toho nebylo málo, přidal trenér Koubek i pár slov ke zdravotnímu stavu některých hráčů: "Máme problém s marodkou, Berger bude mimo přibližně ještě měsíc, lékař sdělil, že u něj se jedná o zranění na místě úponu jednoho ze stehenních svalů. Zranil se Čížek a Luts se dnes začal teprve pořádně hýbat po vynucené pauze, tudíž i nad ním visí otazník," zakončil pan Koubek povídání o zdraví svých svěřenců. V úvahu by tedy mohlo připadnout nasazení někoho z juniorky, která v pondělí porazila v Ďolíčku Plzeň. "Neříkám, že na to tito hráči nemají, chce to ale ještě čas," zamítl Miroslav Koubek nasazení mladých hráčů: "Musíme je nejdříve koncepčně zabudovat."

Klub upozorňuje fanoušky, kteří se vypraví do Štěchovic, že stadion se bude otevírat hodinu před výkopem. Návštěvníci by měli využít hlavního vstupu na stadion, u kterého budou k dispozici stánky s občerstvením. Vstupenka stojí 80 korun a parkování bude možné v přilehlých ulicích v okolí stadionu či na parkovišti za tréninkovým hřištěm, adresa stadionu je Vltavská 388, Štěchovice. Na zápas je možné dorazit i autobusy číslo 338, 361 a 390, které jedou ze Smíchovského nádraží na zastávku Štěchovice, od té je to přibližně sedm minut cesty pěšky. Fanouškům Bohemians je doporučeno, aby využili na stadionu místa za bránou, která jsou blíže k občerstvení, případně prostor na opačné straně hřiště u tenisového kurtu. Zápas začíná ve středu 10.8. v 17:00.