V sobotu derby se Spartou

Bohemka zakončí anglický týden soubojem s obávaným soupeřem. 

V sobotu derby se Spartou

Po úspěšném vystoupení na půdě Plzně leží před Klokany další strastiplná výzva. Bohemce se proti pražskému rivalovi dlouhodobě nedaří, už je to dávný čas, kdy naši borci proti Spartě naplno bodovali. Tento výsostný listopadový podvečer v Ďolíčku roku 2001 už v současném kádru Klokanů nikdo nepamatuje. Výhra na Letné je dokonce ještě starší. Památný zápas, kdy budoucího mistra vyřídili Zelenobílí 4:3, je ze září 1996. V tu dobu třeba současný člen A mužstva Michal Hubínek dovršoval druhý rok života. Zpět ale k poslední výhře Klokanů, patnáctiletá pauza, po kterou se čeká na vítězství, je dokonce nejdelší v historii vzájemných soubojů. Nutno ale říct, že Sparta nevyhrála v české lize v Ďolíčku nikdy o více než jeden gól. Dokonce v posledních sedmi zápasech Bohemka v Ďolíčku se Spartou vždy vstřelila aspoň gól, nebo bodovala. Ač se tedy statistika může zdát černá, ve výsledku zase tak špatná není, takový Michal Šmíd dokázal proti Spartě v zelenobílém dresu rozvlnit síť soupeře už dvakrát.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Ve Spartě se během přestupového období žádný velký vítr nekonal. Odešel dle předpokladů Patrik Schick, následoval ho do Izraele ještě Kamil Vacek, do Jablonce Petr Jiráček a několik hráčů, kteří nastupovali převážně v juniorce, posílilo české kluby. Základní stavební osa klubu ale zůstala stejná. Naopak na Letnou zamířila zpět spousta hráčů z hostování, jmenovitě třeba Aleš Čermák nebo Matěj Pulkrab, a na přestup Daniel Holzer z Ostravy a Michal Kadlec, jenž naposledy oblékal dres Fenerbahce. 

Bohemka bude během nabitého programu, kdy v týdnu absolvovala ještě utkání MOL Cupu ve Štěchovicích, muset vynaložit všechny síly, aby dokázala uspět. "Sestava nebude stejná jako v Plzni," už dopředu mohl avizovat trenér Koubek: "Spousta hráčů má šrámy z náročného týdnu. Budeme muset i jinak složit sestavu, Budinský a Hašek nemohou dle dohody klubů, kdy jsou u Botiče ze Sparty na hostování, nastoupit," přiblížil pan Koubek už dopředu jisté absence: "Máme otazníky i u dalších hráčů, u Lutse a Čížka."

Kdo ale nakonec nastoupí, to samozřejmě Miroslav Koubek nechtěl z taktických důvodů prozradit: "Soupeř nikdy nespí  a vše to sleduje, Je to válka," tak ještě uvidíme, s čím nakonec naši borci na Spartu vyrukují, když po zápase v Plzni byli hráči právě za taktiku maximálně chváleni. "Bude to těžký zápas a Sparta je v něm favoritem," zakončil své povídání kouč Klokanů: "Bude třeba navázat na dobrý výkon z Plzně."
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)


Pražské derby začíná v sobotu 13.8. ve 20:00 v Ďolíčku. Jako hlavní rozhodčí byl nominován pan Martin Nenadál, na čarách mu potom budou asistovat pánové Ivo Nádvorník a Martin Wilczek. 

Na zápas si samozřejmě můžete vsadit u společnosti Fortuna, partnera Bohemians. Bookmakeři sázkové kanceláře Fortuna vidí jednoznačně favorita utkání v hostech z Letné, na jejichž výhru je vypsán kurz 1,6. Dělbu bodů mezi oba týmy lze na tiket zařadit v kurzu 3,85. Situaci, že všechny body zůstanou v Ďolíčku, můžete vsadit v kurzu 5,6. Sázet lze i na počet branek v tomto zápase. Situaci, že v zápase diváci uvidí maximálně dvě branky, můžete zkusit hrát v kurzu 2,11. Naopak gólovou přestřelku alespoň se čtyřmi brankami pak za kurz 2,56. A vsadíte-li 100 Kč na situaci, že se brankář Bohemians bude radovat z čistého konta, a toto se skutečně stane, odnesete si z pobočky Fortuny hezkou výhru 620 Kč. Kompletní výpis sázek naleznete zde.