Účastník Evropské ligy překonán

Bohemka přehrála Liberec na vlastní půdě.

Účastník Evropské ligy překonán

Jak trenér Koubek předestřel již po utkání MOL Cupu, sestava se skoro nezměnila. Jedinými rozdíly byly posty brankáře a záložníka, po startu Fryštáka se mezi tři tyče vrátil Budinský a ve středové řadě nahradil Bergera Jirásek.

Klokani vlétli do zápasu jako velká voda a připravili nevídanou věc, nejrychlejší vlastní gól v historii samostatné české ligy. Holenda unikl po pravé straně, odcentroval před bránu a ve změti těl se od obránce Latky míč odrazil až do brány.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemka byla ve vedení a mohla se připravit na nápor Liberce. Ten ale dlouho nepřicházel, hrálo se především ve středu pole a žádná větší příležitost ke skórování k vidění nebyla.

Ze sedadel zvedla fanoušky až poslední minuta první půle, kdy Sýkora centrem na zadní tyč našel úplně volného Ševčíka. Ten ale v tutové šanci poslal hlavou míč vedle brány, do kabin se tak odešlo s jednogólovým vedením domácích.

Co se povedlo v úvodu prvního herního dějství, povedlo se i v tom druhém. Po dvou minutách hry Jiráskův rohový kop zamířil do skrumáže před bránou a po sérii odrazů se nejlépe zorientoval Krch a dostal Bohemians do dvoubrankového vedení.

Bohemka byla na koni a připravila si i další velké šance. Nejprve Luts poslal přihrávku napříč malým vápnem, na tu jen o kousek před prázdnou bránou nedosáhl Holenda. Po sedmdesáti minutách se zase dostal do protiútoku Mašek, který zkoušel přelobovat brankáře, což se mu jen o kousek nepovedlo.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Když neudeřili z brejku Klokani, zaúřadoval Slovan. Rychle přenesl hru na levou stranu, odkud si Vůch seběhl na střed. Tam patičkou přihrál míč Breitemu, a ten ranou po zemi na zadní tyč překonal Budinského.

Liberec se dostal na dosah vyrovnání a přikoval Bohemku v jejím vápně. Do žádné větší příležitosti se už ale nedostal a po sériích střídání a rohových kopů na obou stranách byl zápas ukončen se třemi body pro Bohemians.