Holenda: Předvedli jsme dobrý výkon

Tříbodové vítězství popisuje Jan Holenda.

Holenda: Předvedli jsme dobrý výkon

Pocity z utkání sděluje pro Virtuální Ďolíček Jan Holenda. Nabídl svůj pohled k první brance a také k nadcházejícímu derby. Celý rozhovor si přečtěte níže.

Jak bys zhodnotil dnešní duel?
Je to jednoduché. Šli jsme do toho s tím, že chceme na domácím stadionu vyhrát, abychom potvrdili ne úplně špatný výkon ze Zlína, a to se podařilo.

Dalo by se říct, že jsme porazili Liberec jeho zbraněmi, které v podstatě rozhodli o průběhu utkání? Zažil jsi někdy tak rychlou branku?
Je to pravda, takové rychlé branky dává Liberec. Já osobně to ještě nezažil, dnes to bylo nejspíš poprvé. Určitě nám pomohl a nedodal hostům jejich energii, protože na nás chtěli vlétnout hned od první minuty, vytvořit si tlak. Díky rychlé brance jsme jim vyfoukli vítr z plachet.

Získané tři body jsou pro nás velmi důležité, i díky tomu, že jsme nechali tým z Podještědí v tabulce za sebou.
Důležité je každé vítězství. Pokud hrajeme doma, proti takhle silnému soupeři, tak si to chceme užít. Když to potvrdíme dobrým výkonem s tříbodovým výsledkem, tím je to lepší. Liberec má totiž velmi silný kádr.

První branka padla po tvém centru. Mohl bys pomoci rozklíčovat celou situaci?
Posílal jsem centr na přední tyč, byla z toho skrumáž hráčů a pak se to odrazilo od zad Siima Lutse. Jestli míč vyrazil gólman, a poté až padla branka, tak to jsem nepostřehl.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Zkomplikoval nám snižující gól poklidnou cestu za výhrou?
Liberec se dostal díky té brance do tlaku, ale podle mě jsme měli zápas pod kontrolou. Naše brejky byly také na dobré úrovni a mám v sobě pocit, že jsme hráli dobře.

Nevypadli jsme trochu z role po té úvodní brance?
Dívám se na to trochu jinak. Nepřišlo mi, že bychom se uklidnili, v podstatě jsme hráli, co jsme chtěli. Hosty jsme do něčeho pustili, což je pro tým, se kterým jsme svedli boj o body, typické.

Čeká nás bitva o krále Vršovic, když budeme hrát v Edenu se Slavií. Je to pro tým speciální utkání?
Každé derby je specifické. Já se na to osobně speciálně těším, protože takové derby budu hrát poprvé. Řekl bych, že i kluci, kteří hráli ve Slavii, tak se svému bývalému zaměstnavateli budou chtít ukázat. Podle mého názoru to bude super derby.