Po reprezentační pauze přijedou Teplice

Klokani žhaví zbraně na severočeský celek.

Po reprezentační pauze přijedou Teplice

Vzájemné duely od znovuzrození Bohemians většinou přinesly více radosti Teplicím. Na sedm výher týmu z lázeňského města připadla jen tři vítězství Klokanů. Nutno ale dodat, že většina ztrát Zelenobílých byla k vidění na hřišti soupeře. Bilance v domácím prostředí je totiž pro Bohemku mnohem příznivější, dvě výhry, čtyři remízy a jen jediná prohra, a ta se navíc zrodila ještě v květnu roku 2008. Od té doby jsou na domácí půdě Klokani od Teplic neporaženi.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Velké nákupy ani prodeje se v Teplicích letos nekonaly. Z příchodů lze vyzdvihnout snad jen Tomáše Kučeru, jenž hostuje z Plzně, a slávistické duo Marek Červenka a Robert Hrubý. Prvně jmenovaný je Na Stínadlech na přestup, druhý zapůjčen na hostování. Po návratu z působení v Sokolově se do základní sestavy prosadil ještě odchovanec Otto Urma.

Naopak pryč z Teplic na přestup jsou Radim Breite v Liberci, David Jablonský v ruském Tomsku, Vladimir Dimitrovski v řecké Kerkyře, Jan Hošek v Karviné, Martin Jindráček v Ústí nad Labem, Ivo Táborský v Českých Budějovicích a dlouholetý brankář Martin Slavík, který zamířil do ČFL v Dobrovicích. Klub dále neprodloužil smlouvu zahraničním hráčům Chukwudi Chukwumovi a Ulrichu Kapolongovi.

Jak ale probíhala příprava na zápas a i o mnohém dalším se rozpovídal trenér Bohemians Miroslav Koubek: "V první řadě si uvědomujeme blížící se konec podzimu. Situace v tabulce je nadějná, ale i tak musíme bodovat," Klokani jsou totiž na vynikajícím šestém místě, ale zároveň osm bodů od pohárových příček a devět bodů od pozice pro prvního sestupujícího.

Navíc průběžně nejhorší celky z Příbrami a Jihlavy dokázaly v posledním kole vyválčit výhry: "Týmy ze spodku tabulky se začínají rozjíždět a do konce zbývají už jen tři kola," vnímá i tuto skutečnost pan Koubek: "Bereme celý ten závěr jako balíček zápasů, ne jako jednotlivosti. Chceme v něm nahrát co nejvíce bodů, abychom měli klidnou zimu," vzhlíží trenér Klokanů už hodně dopředu: "Díky tomu, že ale teď hrajeme doma, tak s podporou našich fanoušků je to vše mnohem blíž."
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)


Reprezentační pauza přinesla i více času na rekonvalescenci jednotlivých hráčů. Miroslav Koubek přinesl informace, jak to se zraněnými plejery vypadá: "Hubínek již trénuje, ale na celý zápas ještě není připraven, přestávka je na něm pořád vidět." Zrnko naděje ale pan Koubek přeci jen vykřesal: "Pokud to půjde, a to záleží i na něm, tak by se ale už v následujícím zápase mohl objevit." Naopak s veteránem od Botiče to stále úplně růžově nevypadá: "Čížek zatím trénuje lehce a individuálně, jeho zranění třísel zapříčinilo i problémy v oblasti břicha."

Výše zmíněné reprezentační srazy se týkaly i několika hráčů Bohemians. Jmenovitě Hašek, Havel a Mašek odcestovali do Portugalska k přípravnému zápasu týmu do jedenadvaceti let. Ten skončil nelichotivě pro národní celek, jelikož si odvezl prohru 3:1. Zápas samozřejmě zhlédl i trenér Klokanů: "Bylo to pro hráče u reprezentace velké poučení, Portugalci nás totiž dominantně přehráli. To ale není otázka jen hráčů Bohemky, týkalo se to všech," přiznal, že za špatným výsledkem nestojí pouze trojice od Botiče: "Je to velká výzva pro všechny do tréninku, protože Portugalci byli mnohem lepší technicky i rychlostně."

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Pár slov Miroslav Koubek ztratil i o nadcházejícím soupeři, kdy třeba vypíchl jeho silné stránky i slabiny: "Teplice mají zkušené mužstvo, jsou ale velmi nevyzpytatelní, jednou hrají nahoře, jednou dole. Mají ale silný tým s agresivní hrou, kdy vynikají především ve standardkách, hře po křídlech a přechodem do útoku." Vzpomněl u nich i na slušný rozjezd, kdy z prvních pěti kol lovil brankář Grigar míč ze sítě pouze dvakrát, při zápase s Mladou Boleslaví: "Základem je u nich pevná obrana, kdy zkraje sezóny skoro nedostávali góly. V minulém kole ale prohráli doma s Hradcem Králové, a to rozhodně budou chtít napravit," zakončil pan Koubek své povídání hrozbou, kterou by mohlo připravit poslední klopýtnutí severočeského celku.

Zápas s Teplicemi začíná v sobotu 19.11. v 15:00 v Ďolíčku. Klub upozorňuje fanoušky, že z bezpečnostních důvodů nebude možné, i při nepřízni počasí, vnášet na stadion velké deštníky, povoleny budou pouze malé skládací. Jako hlavní sudí bude duel řídit pan Pavel Julínek, asistovat mu budou pánové Jan Paták a Dušan Pospíšil.

Bookmakeři Fortuny favorizují Klokany s kurzem 2,25. Na export bodů směr Teplice si můžete vsadit v kurzu 3,45, na remízu je pak vypsaná kurzová hodnota 3,17. Můžete však využít i dalších sázek. Třeba to, že Bohemka vyhraje první poločas (2,78), nebo že Klokani potěší své diváky alespoň dvěma góly (2,32). Anebo si myslíte, že v obou poločasech padne stejný počet branek? Kurz na tuto možnost je 3,05. Celou kurzovou nabídku naleznete zde.