Bohemka již zná své soupeře na herním soustředění

Počátkem února se Klokani opět podívají do Turecka.

Bohemka již zná své soupeře na herním soustředění

Stejně jako v minulých letech, i letos se Bohemka chystá na zahraniční soustředění do Turecka. Již potřetí se budou zelenobílí připravovat na jarní část sezóny v Beleku v oblasti Antalya.

Do Malé Asie se Klokani vypraví 1. února a zpět do Prahy se budou vracet v sobotu 11.2. V Turecku není nouze o skvěle připravená hřiště i kvalitní zahraniční soupeře pro herní část přípravy. Bohemians v místě pobytu odehrají tři přípravná utkání včetně generálky na jaro.

Níže najdete rozpis přípravných zápasů, které Bohemka odehraje v Beleku či blízkém okolí.


Bohemians Praha 1905 - MTK Budapest 4.2.2017 15:00 SEČ (17:00 místního času)
Bohemians Praha 1905 - Randers FC 7.2.2017 čas výkopu dosud není znám
Bohemians Praha 1905 - FK Zenit Petrohrad 10.2.2017 čas výkopu dosud není znám



Jak je tedy patrné, sportovní vedení letos zajistilo opravdu kvalitní zimní přípravu, všichni soupeři patří mezi přední kluby svých zemí.

MTK Budapešť je klubem s bohatou tradicí, skvělou minulostí , který se v současnosti prokousává zpět na vrchol maďarské ligy. Ve své historii dvanáctkrát vyhrál maďarský pohár a počet získaných pohárů za titul mistra se vyšplhal k číslu 23. V roce 1964 hrál finále Poháru vítězů pohárů. Naposledy však vyhráli maďarskou ligu v roce 2008, od té doby se dočkali i jednoho sestupu. V loňské sezóně skončili MTK v lize čtvrtí. Letos proto hráli Evropskou ligu, kde nejprve vyřadili kazašské FK Aktobe, aby následně vypadli s Gabala FK z Ázerbájdžánu. V lize se MTK na podzim nedaří a přezimuje na sestupové příčce. Největší hvězdou týmu je bezesporu internacionál Sándor Torghelle, který se vrátil do mateřského klubu dohrát svou bohatou kariéru. Na podzim vstřelil polovinu všech ligových branek MTK.

Randers FC vznikl teprve před třinácti lety fúzí několika klubů z dánského města Randers. Po jednom ze svých předchůdců převzal práva na start ve druhé dánské lize a během dekády své existence se vypracoval v jeden z lepších týmů dánské nejvyšší soutěže. Nejvýše skončili Randers třetí a jednou pozvedli nad hlavu dánský pohár. Již šestkrát startoval klub s modrým koněm ve znaku v Evropské lize, do skupinové fáze se však nikdy neprobojoval. Tým je zajímavým mixem skandinávských fotbalistů s několika i našim fanouškům známými jmény. Branku hájí jeden ze strůjců islandského zázraku na Euru Halldórsson, v útoku se daří Mikaelu Ishakovi, který si v dresu švédské jednadvacítky přivezl zlaté medaile z Mistrovství Evropy v Praze. Obranu řídí kapitán Mads Fenger, který se pomalu stává klubovou legendou - ve svých 26 letech tráví v Randers už devátou sezónu a je s přehledem držitelem klubového rekordu v počtu ligových startů.

Zenit Petrohrad není třeba příliš představovat. Pětinásobný mistr Ruska, vítěz Poháru UEFA z roku 2008. Klub od roku 2005 štědře dotovaný plynařskou společností Gazprom je špičkou ruského fotbalu a svůj podpis na jeho vzestupu má i Bohemka. V modrobílých barvách pod taktovkou trenéra Petržely působili i exklokani Mareš, Šírl, Horák, Hartig či Čontofalský. Dnes je Zenit velkoklubem evropského formátu. Trenér Mircea Lucescu má k dispozici hvězdy, jakými jsou například belgický reprezentační středopolař Axel Witsel, stabilní členové ruské reprezentace Oleg Šatov a Igor Smolnikov, či zkušený defenzivní štít Javi García. Nejlépe to letos střílí útočníkovi Arťomu Dzjubovi. Nejdéle sloužící hvězdou v dresu Zenitu je současný kapitán Danny, do náruče svého mateřského klubu se vrátil i legendární Alexandr Keržakov. V ruské Superlize Zenit letos přezimuje na druhé příčce, v Evropské lize vyhrál pět zápasů ze šesti a jasně dominoval skupině D.  Bude to v rámci letošní jarní generálky opravdu tvrdá zkouška a zajímavé měření sil pro fotbalisty Bohemians.