Klokani získali bronz

Bohemka přehrála Poprad a zvítězila 2:0.

Klokani získali bronz

V nedělním dopoledni zavítali Klokani opět do města automobilů, aby odehráli utkání o třetí místo a spravili si chuť po prohraném semifinále. Soupeřem byl slovenský Poprad, který prohrál druhou semifinálovou bitvu s druholigovými Pardubicemi (1:2). Pro Bohemku to byl poslední zápas na českém území před startem jarní části ePojisteni.cz ligy, poněvadž začátkem února odletí na herní soustředění do Turecka.

Bohemians Praha 1905 - FK Poprad 2:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Poprad 2:0 (2:0)
Klokani byli od začátku lepším týmem na hřišti. Po třech minutách Mašek skluzem vybojoval míč pro Bergera, kterého vychytal skvělým zásahem Malec. Pak už se Klokani prosadili, když nákop Nitrianského z poloviny hřiště srazil hlavičkou do vlastní branky Šula. I nadále byli aktivnější zelenobílí a byli za to po zásluze odměněni. Nejdříve si Havel navedl balón na střed, ale jeho střelu vyrazil na roh Malec. Centr od rohového praporku už reprezentační obránce využil a přesnou hlavičkou navýšil vedení. O pár minut později se zjevil sám ve vápně Berger, ale i tuto šanci Malec zneškodnil. Klokani poté dlouho kontrolovali hru a drželi míč. Patnáct minut před poločasovým hvizdem nacentroval do šestnáctky Bartek na Haška, ale Malec se opět zaskvěl a nepustil míč za svá záda. Po chvíli se Bohemka dočkala penalty po faulu na Bartka. K penaltovému kopu se postavil Hubínek, ale Malec směr střely vystihl a vyrazil ji. Ve zbytku prvního dějství se již nic vážného nestalo, rozhodčí ji tak mohl ukončit s dvoubrankovým náskokem Bohemky.

Bohemians Praha 1905 - FK Poprad 2:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Poprad 2:0 (2:0)
Hned na startu druhé půle měl Hubínek možnost napravit zaváhání při pokutovém kopu. Hašek s Maškem se vykombinovali ze sevření bránících hráčů, Mašek předložil na hranici vápna míč Hubínkovi, kterému ale střela nesedla a branku vysoko přestřelil. Deset minut před koncem se do šance dostal i Poprad. Centr na zadní tyč zakončil zblízka Kukol, ale Fryšták uchoval skvělým zákrokem čisté konto. Když už se zdálo, že si Klokani výsledek pohlídají, přišla ještě jedna šance Popradu. Na centr z pravé strany si naskočil Medak, ale i jeho prudkou střelu Fryšták zneškodnil.

Poslední minuty už Bohemka hru uklidnila a v klidu si za vydatné pomoci věrných fanoušků dokráčela pro bronzovou medaili. Jedinou kaňkou na vítězství nad slovenským soupeřem je zranění Martina Haška, který si nejspíše pochroumal kolenní vazy. Podrobné informace o zdravotním stavu mladého reprezentanta budou známy až po vyšetření.