Klokani potvrdili roli favorita

Juniorka vyhrála na půdě posledního Třince o tři branky.

Klokani potvrdili roli favorita

Do Třince vyrazila juniorka vlakem a trenér Hruška mohl počítat opět s dvojicí testovaných nigerijských hráčů. Tentokrát do zápasu zasáhl Hadi (hrál již proti Spartě) a John, který si tak připsal premiérový start v zelenobílém dresu. Nově podepsaný Mitrovič začal utkání na lavičce. Naopak v základní sestavě zahájili zápas i mladící z A mužstva Blecha, Brak, Kuchta a Vaníček. Do utkání nemohli zasáhnout kvůli karetnímu trestu Kostka s Bernardem.

Zápas začal z obou stran poměrně zostra. První šanci si po pěti minutách hry vytvořil Artemuk, který byl po Kuchtově přihrávce sám před gólmanem Bockem, jenž si však s jeho střelou poradil. Další šance přišla jen o pár okamžiků později na straně Třince. Tobiáš našel centrem od rohového praporku Kučeru, který ovšem v obrovské šanci zamířil nad. Hned z protiútoku ale mohli udeřit Klokani. Velkou šanci měl totiž Hadi, jehož přízemní pokus jemně olízl levou tyč Bockovy svatyně. Po úvodní smršti příležitostí na obou stranách se hra přeci jen uklidnila, a do kabin tak šly oba celky za nerozhodného stavu 0:0.

S průběhem druhé půle mohl být trenér Hruška spokojenější. Artemuk se totiž dostal v 52. minutě k přízemní střele, která byla úspěšná a útočník ve službách Bohemians otevřel skóre zápasu. Klokani i nadále pokračovali v aktivitě a za necelých deset minut mohli své vedení zdvojnásobit. Kuchta byl po Charvátově nabídce zcela sám před Bockem, třinecký gólman však dalším povedeným zákrokem udržel šance svého týmu nad vodou. Udeřit mohlo mužstvo i na druhé straně, když měl šanci na vyrovnání Lasota, ale rychlý brejk domácí nezakončili ideálně.

Závěr utkání už patřil především Zelenobílým, kterým ovšem dvakrát zabránila ve skórování branková konstrukce. Nejprve to byl v 74. minutě Brak, jehož hlavičku vytáhl na břevno gólman Bocek. V 85. minutě pak zakončoval rychlý protiútok Věchtík, který pro změnu napálil míč do tyče. O minutu později už se však hráči mohli radovat. Další povedený brejk vyřešil Věchtík přesným centrem na Adama Fotra, jenž zakončil přesně a přidal kýženou pojistku pro Bohemians. Ani to ale nebylo vše. Stačily jen dvě minuty a spolupráce Věchtík – Fotr vyšla znovu. Hostující fotbalista tentokrát dostal ideální přihrávku do běhu a se zakončením si opět věděl rady. Adam zaznamenal dvě branky, i když byl na hřišti pouze devět minut, jeho dvorní nahrávač odehrál minut patnáct.

Juniorka tak odjela domů do Prahy se třemi body a třemi góly.