Bohemians zahájili přípravu na novou sezónu

S mužstvem poprvé trénovaly i nové tváře.

Bohemians zahájili přípravu na novou sezónu

Tým Klokanů se dnes odpoledne sešel v tréninkovém areálu v Uhříněvsi, aby započal prvním tréninkem novou fotbalovou sezónu. V áčku Bohemky se po třech týdnech dovolené událo mnoho změn a management sportovního úseku si tak rozhodně nemohl vybrat dovolenou společně se svými svěřenci.

K týmu se již nepřipojili z loňského kádru hráči, u nichž byly odchody dopředu avizovány. V kabině se tak neukázali Tomáš Berger, Miroslav Marković a Ondřej Vrzal. Milan Nitrianský má svolení k hledání svého dalšího angažmá. Mimo to nebude v Bohemce pokračovat ani brankář Martin Berkovec, který se vrací z hostování do mateřské Slavie Praha.

Tým se musí zpočátku obejít i bez reprezentantů a plnohodnotně se do přípravy nemůže prozatím zapojit ani trojice zraněných hráčů. Na Euru do 21 let v Polsku reprezentují naši vlast Martin Hašek, Milan Havel a Michal Hubínek. Siim Luts si odbyl kvalifikační cyklus s Estonskem a má tak o týden posunutou dovolenou. V rekonvalescenci po operačních zákrocích se nachází obranné trio Petr Buchta, Martin Dostál a Daniel Krch. Všichni se připravují společně s týmem, mají však momentálně nastavené individuální tréninkové režimy.

Na všech postech tak mužstvo doplnili noví hráči. Kádr není ale uzavřený, můžeme čekat další hráčské změny v příštích týdnech a měsících.

Z devatenáctky se posunul do přípravy s áčkem brankář Marek Kouba. Ten pomohl našemu dorostu výrazně k postupu z České ligy dorostu zpět na elitní úroveň. V brance stabilně odchytal celé jaro a připsal si i jednu branku, když z penalty přispěl k vysoké výhře nad Kladnem. Na jaře v deseti soutěžních utkáních za dorost inkasoval pouze čtyřikrát.

Do obranných řad se posunul z kádru juniorky Petr Rothe. Novou tváří u Botiče je Lukáš Hůlka. Dvaadvacetiletý stoper přichází do Bohemky na jednoroční hostování. I přes svůj nízký věk má na kontě již 32 ligových startů a dvě utkání v předkolech Evropské ligy. Na jaře hostoval v Hradci Králové. Na testech se pokusí uspět další mladíček Tomáš Wiesner. Teprve devatenáctiletý pravý obránce Sparty Praha poprvé na jaře nakoukl do dospělého fotbalu, když podával velmi dobré výkony v rámci svého hostování v druholigové Vlašimi.

V zelenobílé středové řadě se bude snažit probít do základní sestavy čerstvě i Rudolf Reiter. Typický krajní záložník k nám přichází na dvouleté hostování ze Sparty Praha. Poslední dva roky strávil v dresu Vlašimi, kde byl s jeho výkony trenér Martin Hašek velmi spokojen. Vedení klubu se tak rozhodlo dát Reiterovi šanci posunout se o ligu výše a těšíme se, že bude dobré služby odvádět i v Bohemce. Stejně jako obránce Wiesner přichází na testy Filip Hašek. Nejmladší syn kouče Martina Haška byl jedním z hlavních tvůrců hry úspěšného týmu Vlašimi. Středový záložník oslavil na jaře své dvacetiny. Přes své mládí si již stihl v poslední sezóně připsat na konto pět druholigových branek.

Do útoku se vrací z hostování Jiří Jeslínek. Kmenový hráč Bohemky odehrál jarní část sezóny také ve Vlašimi a v rámci letní přípravy doplní útočné řady Klokanů. O jeho další budoucnosti se rozhodne v příštích týdnech.