Konec čekání! Začínáme na Spartě

V neděli pro Klokany započne ligový ročník na Letné.

Konec čekání! Začínáme na Spartě

Dlouhé dny čekání na ligový ročník pomalu ale jistě ubíhají a už o tento víkend vkročí Bohemka do HET ligy. A hned na úvod se Klokani střetnou se soupeřem, který není příliš v hlavách fanoušků oblíben. S pražskou Spartou. Vzájemná bilance hovoří pro svěřence nového trenéra Stramaccioniho v poměru 21 – 6 – 3.

V letní přípravě se celek z pražské Letné střetl nejdříve s celky z nižších soutěží v České republice. Následně se odebral na soustředění do Rakouska, kde podlehl Dynamu Kyjev (1:4), poté remizoval s německým Ingolstadtem 04 (2:2) a na závěr zvítězil nad ostrovním Blackburnem (1:0). V generálce na nový ročník dovedl zápas s nizozemským Vitesse Arnhem k remíze 1:1. Ještě před nedělním derby však stihla Sparta ještě jeden zápas. Ve čtvrtek se v rámci Evropské ligy představila proti CZ Bělehrad na jejím hřišti, kde ovšem podlehla 0:2 a výrazně si zkomplikovala cestu do dalších bojů v této soutěži.

Příchod nového zahraničního kouče byl jen počátkem letních změn na Letné. Do ambiciózního celku přestoupil Eldar Civič ze Slovácka, Vukadin Vukadinovič ze Zlína, Lukáš Štětina z Dukly a Martin Dúbravka z Liberce. Ovšem vedení letenského celku zabrousilo značně i do zahraničí. Z Basileje přivedlo útočníka Marca Janka, Tal Ben Chaim přišel z Maccabi Tel Aviv, stoper Semir Kaya přestoupil z Galatasaray Istanbul, z Metz přestoupil Mandjeck a z Lille také Mavuba. Srbské křídlo Srdjan Plavšič přišel od soupeře v Evropské lize, Crvene Zvezdy Bělehrad.

Několik hráčů muselo kabinu opustit. Do anglického Hullu odešel Mazuch, zatím bez angažmá je další obránce Holek, do Plzně přestoupil Čermák, formou hostování budou sbírat ligové zkušenosti mladíci Kulhánek s Havelkou a také útočník Pulkrab. Ve Zlíně hostuje Holzer, do Vlašimi se po zkoušce v Bohemians vrátil Filip Hašek, Nový na jihlavské Vysočině. Do Ďolíčku byl zapůjčen po půlroční odmlce brankář Viktor Budinský a formou přestupu posílil náš tým Martin Hašek.

Mladý reprezentační záložník nebude moci v neděli nastoupit, protože součástí smlouvy je i podmínka, která mu zakazuje nastoupit v prvním utkání proti mateřskému klubu.

Utkání bude mít i zvláštní chuť pro kouče Martina Haška, který ve Spartě působil jako hráč i trenér: “Ještě jsem nad tím moc nepřemýšlel. Mám momentálně plnou hlavu starostí s mužstvem. Teprve až přijdu na pravděpodobně plný stadion, tak to přijde."

Ve vzduchu visí dokonce i odměna za případné vítězství: “Po vyhraném zápase opékáme buřty v Uhříněvsi. Správce udělal nové speciální ohniště pro tuto příležitost. Jsem si vědom, že to není ideální výživa pro sportovce. Nicméně za určitých okolností je důležitější psychologická stránka. V případě, že vyhrajeme, tak vypíšu jako prémii pro každého špekáček. Pochopitelně ten pravý od řezníka, 99 % masa.

"Petr Buchta je již v plném tréninku. Odehrál i část toho posledního utkání v Rakousku, v podstatě je k dispozici. Neprodělal ovšem přípravu, nemá herní praxi. Je ale schopný na Spartě hrát,“ přiblížil zdravotní stav stopera Bohemians.

Proti Spartě se daří obránci Šmídovi: "Speciální standardní situace nejsou v plánu. Hlavně bych chtěl už Spartu konečně porazit. Výhru bych klidně vyměnil za některou z branek.

Na utkání se pochopitelně chystají i vyčkávající fanoušci Bohemky, kteří při posledním utkání na Letné předvedli skvělý výkon a zaplnili hostující sektor pro hosty. A kdy jindy se představit v minimálně stejném světle, než právě v prvním ligovém kole. Červenec se chýlí ke konci, v Česku nevládnou astronomické teploty, forma Klokanů stále narůstá, na Spartu bude vytvářen velký tlak a Bohemka už několikrát ukázala, že na Spartu má. Fanoušci míří na zápas společným pochodem a sraz je naplánovaný na Náměstí Míru před kostelem sv. Ludmily v 17:00, přičemž vyrážet směrem na Letnou se bude v 17:30. Lístků do sektoru Bohemky je stále dostatek a dnes je poslední možnost si je zajistit v předstihu ve Fanshopu na stadionu v Ďolíčku společně s permanentkou na novou ligovou sezonu.

Utkání začíná v 19:00 pod dohledem kamer O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Julínek. Asistovat mu bude Zdeněk Dobrovolný s Petrem Antoníčkem. Jako čtvrtý rozhodčí byl delegován Martin Nenadál. Sdílejte s námi vaše zážitky z derby na Twitteru pod hashtagem #SPABOH. Pokud se na utkání nebudete moci dostavit, k dispozici bude tradičně textový online přenos na Virtuálním Ďolíčku.