FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)

<strong>Branky:</strong> 11. Nečas (Hašek), 26. Nečas (Reiter).<br /><strong>FK Viktoria Žižkov:</strong> Řehák - Šandera, Švejdík, Mareš (46. Toml), Hašek - Kodeš - Galuška (46. Urbanec), Čermák (46. Hurka), Podrazký, Engelmann - Jelínek.<br /><strong>Bohemians Praha 1905:</strong> Budinský - Dostál, Hůlka, Šmíd (46. Buchta), Urdinov (46. Kocič) - Švec (46. Jindřišek), Jirásek - Reiter (46. Vaníček), Hašek (46. Dias), Bartek - Nečas.

Na stadion pod žižkovskou televizní věží přijelo podpořit Klokany i několik fanoušků. Bohemka se jim odměnila aktivním nástupem do utkání.

Nejdříve vyslal svůj projektil vstříc brance Jirásek, ale míč letěl nad branku. Hned o chvíli později byla k vidění mnohem zajímavější střela. Martin Hašek si navedl míč na silnější levačku. Svým pokusem jen těsně minul pravou tyč branky Řeháka. Žižkov odpověděl hlavičkou Jelínka, ale vůbec netrefil branku.

Slovo si vzala opět Bohemka a došlo i ke změně skóre. Hašek si doběhl krásnou průnikovou přihrávku, obešel i Řeháka. Poté sám nezakončoval, ale nesobecky přihrál před prázdnou branku Nečasovi. Mladý záložník neměl problém dorazit míč do prázdné branky.

I nadále byli Klokani lepší. Hašek se protlačil do úniku, ale fauloval ho Švejdík. K přímému kopu se postavil Jirásek a razantní střelou napálil tyč. Další tutovka Bohemians na sebe nenechala dlouho čekat. Nečas si doběhl přihrávku, našel nabíhajícího Bartka. Ovšem jeho zakončení zvládl Řehák vyrazit.

Do třetice už to Klokanům vyšlo. Reiter poslal před branku překrásný centr. Míč si našel Nečas a nádherným volejem ho usměrnil do sítě, čímž zvýšil vedení Bohemky.
Agilní Nečas dělal defenzivě Žižkova i nadále problémy. Od lajny prudkou přihrávkou oslovil Haška, ale před ním sebral míč Řehák. První poločas uzavřela střela Jelínka, který se ale nacházel v ofsajdu.

Ve druhé půli si první šanci připsala opět Bohemka. Střelu střídajícího Jindřiška ještě schoval Řehák v náruči. Poté se ovšem kolem obránce obtočil Nečas, krásně vystřelil. Řehák tygřím skokem míč vyrazil pryč. Další střelu Jidnřiška Řehák vytěsnil na rohový kop. Ten Bohemka rozehrála nakrátko. Kocič odcentroval do šestnáctky, míč dokázali domácí zadáci odvrátit. Míč si ovšem našel Jindřišek, ale jeho pokus skryl Řehák ve své náruči.

Klokani si závěr utkání pohlídali a Žižkov porazili. V následujícím týdnu se bude mužstvo připravovat na ligové utkání se Slováckem.