Klokani podlehli Lvíčatům 1:3

V přípravném utkání navštívila Ďolíček juniorská reprezentace.

Klokani podlehli Lvíčatům 1:3

Bohemka v reprezentační přestávce využila nabídky k prestižnímu měření sil. V rámci reprezentačního srazu do Ďolíčku zavítal k přípravnému utkání výběr České republiky do 21 let. Po celonočním dešti se počasí umoudřilo a hráči nastoupili na již perfektně připravený pažit.

Po počátečním oťukávání obou mužstev poprvé zahrozili hráči republikového výběru. Kulhánek vystřelil z nějakých patnácti metrů a jeho střelu Budínský jen vyboxoval zpět do pole, kde ale Václav Černý už nebyl se svým střeleckým pokusem úspěšný. O chvíli později se však již skóre měnilo. V 11. minutě předvedl Černý krásnou akci, když se uvolnil po křídle, zatáhl míč na střed a křížnou střelou trefil tyč. K odraženému balónu se dostal Machalík a snadno zaznamenal svou první branku v národním dresu.

Bohemka se snažila rychle korigovat skóre. Pěknou kombinaci v rohu pokutového území předvedli Jirásek s Tettehem, druhý jmenovaný posunul míč na Jindřiška a ten poprvé prověřil připravenost brankáře Staňka. V polovině první části hry potom unikal po pravém křídle Tetteh, kterého zastavil za žlutou kartu Jakub Pokorný. Z následného nadějného přímého kopu dobře centroval Jindřišek, avšak míč nepřesně usměrnil tradiční hlavičkář Šmíd.

Další pěknou akci předvedla Bohemka po necelé půlhodině hry. Po levém křídle zatáhl míč Kocić, jehož centr ve vápně propadl až Dostálovi a kvůli jeho prudké střele do horního rohu branky se musel Staněk pořádně protáhnout. Po zbytek první půle se obě mužstva snažila útočit, nejvýraznější šanci si po brejkovém úniku tří hráčů připsala Lvíčata, ale Matějů s jeho stříleným centrem branku přestřelil. V dalším rychlém útoku na druhé straně našel Tetteh na malém vápně volného Kociće, který ale vyslal příliš nedůraznou střelu na to, aby mohl uspět.

O poločase oba týmy výrazně obměnily sestavy. V dresu Bohemky se na hřiště dostalo šest nových tváří, u reprezentačního výběru dokonce osm. V 54. minutě se však gólově prosadil jeden ze zbylých tří vytvalců a navýšil vedení Lvíčat. Pěknou kombinační akci ve vápně Bohemky předvedli noví útočníci v červeném, Pulkrab však nakonec přepustil míč ještě lépe postavenému Mihálikovi a ten svou příležitost do odkryté branky s jistotou proměnil. Kontrovat mohl rychle Kuchta, který od Kabajeva dostal balón do úniku, na hranici vápna se drze vyhnul Řezáčovi, ale míč si příliš předkopl a zakončoval už proto z těžkého úhlu.

Kolem šedesáté minuty se dlouho hrálo jen mezi šestnáctkami. Bohemka se snažila zkorigovat výsledek, prosadili se však naopak trpělivě hrající mladí reprezentanti. V 67. minutě se objevila velká mezera ve středu bohemácké obrany, kam předložil Trubač přesný pas Pulkrabovi a ten napřáhl před pokutovým územím ke střele na vzdálenější tyč, po níž se Budínský natahoval jen marně.

O deset minut později se Bohemka přeci jen mohla radovat z branky. A byl to symbolicky právě Vaníček, který dnes ráno prodloužil svou hráčskou smlouvu u Botiče a za důvěru se odměnil gólem do Stejskalovy sítě. Vybojoval si centrovaný míč z levého křídla a spolehlivě trefil odkrytou část brány.

V poslední desetiminutovce už však oba týmy krom několika střeleckých pokusů z velké vzdálenosti k ničemu nedostaly. Přípravné utkání tak skončilo vítězstvím reprezentace ČR do 21 let v poměru 3:1.