Vaníček se dočkal pozvánky mezi Lvíčata

Mladý vršovický talent byl donominován do kádru jedenadvacítky.

Vaníček se dočkal pozvánky mezi Lvíčata

Letošní sezona je pro Antonína Vaníčka jako z pohádky. Poprvé si zahrál českou nejvyšší soutěž, trenér Martin Hašek ho postavil rovnou do základní sestavy proti Spartě. Mimochodem, podruhé se v základní sestavě objevil na hřišti aktuálního lídra ligy Viktorie Plzeň a rovnou si připsal premiérovou asistenci na úvodní branku Dominika Maška. Ve 12. kole si připsal další poprvé, když ve 37. minutě vyrovnával skóre v utkání s účastníkem Evropské ligy a zápas se Zlínem nakonec skončil 1:1. Novináři mu poté na tiskové konferenci předhazovali účast Vítězslava Lavičky, trenéra českých Lvíčat, na utkání v Ďolíčku. "Kdybych myslel na reprezentaci, to by bylo asi předčasné," myslel si tehdy Antonín Vaníček. Jenže po dalším utkání se Sigmou Olomouc se dočkal talentovaný Klokan první pozvánky do reprezentace do jedenadvaceti let. V aktuálním kádru reprezentace je druhý nejmladší.

Je to úplně nový zážitek. Nečekal jsem to a pořád z toho mám obrovskou radost. Už dříve jsem sice byl v těch mládežnických reprezentačních výběrech, ale podle mě až právě jedenadvacítka se dá považovat za pořádnou reprezentaci a já se tu chci ukázat,“ neskrýval svoji radost Vaníček. Devatenáctiletý záložník zažívá raketový vzestup. Ještě v loňské sezoně pomáhal dorostenecké kategorii a nastupoval v Juniorské lize. Nyní se ukazuje již na prvoligových trávnících.

Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
"Už vloni na podzim jsem se v áčku objevil na pár trénincích a měl jsem s ním jet na zimní soustředění, ale nějak se to odložilo a já nastoupil do přípravy s juniorkou. Po sezoně už jsem ale dostal individuální plán a v létě se měl mezi dospělými hlásit znovu. V lize jsem dostal šanci hned na Spartě a už jsem tam zůstal," popisuje svoji cestu. Do základní sestavy ho vyslal trenér Martin Hašek. "Je to první trenér, který mi dal v lize šanci a začal mě stavět. Naučil mě spoustu věcí, jak do obrany, tak do útoku, a hlavně mi věřil, a já jsem za to strašně rád," na dálku děkuje svému trenérovi.

Reprezentaci do jedenadvaceti let čeká v sobotu od 15:30 kvalifikační duel se San Marinem, který živě vysílá stanice ČT sport. V úterý se poté svěřenci trenéra Lavičky představí na půdě Moldavska a zápas začne v 17 hodin. V kvalifikační skupině se nachází česká reprezentace až na pátém místě s jedním bodem, oproti svým konkurentům má ovšem odehrané pouze dva zápasy.