Domácí scénu uzavřeme s Libercem

Draví Klokani se chtějí v Ďolíčku rozloučit vítězstvím.

Domácí scénu uzavřeme s Libercem

Konec roku se kvapem blíží a s ním i poslední představení Klokanů na domácím stadionu. Svěřence trenéra Haška prověří soupeř z Liberce, který prožívá vydařený podzim a k vidění bude zajímavý souboj. Bohemians po výhře v Boleslavi odskočili týmům z druhé poloviny tabulky a od Liberce je dělí pět bodů. Bohemka proti celku z Podještědí půjde vylepšit nepříznivou bilanci 7 - 6 - 17, přičemž všech sedm výher Zelenobílých se událo v domácím prostředí. Slovan se drží na pohárových příčkách, ale několikrát už dokázal fotbalovou veřejnost překvapit. Obrat o body dokázali liberečtí v Edenu pražskou Slavii (2:1), čímž ukončili sérii trenéra Šilhavého. Nečekaně ale odjížděli s prázdnou ze stánku jihlavské Vysočiny (1:3).

Tým Liberce prošel v letní přestávce tradiční obměnou. Hostování skončilo Egonu Vůchovi, který se vrátil do Plzně. Do Jablonce se vrátil Martin Kouřil. Do Slavie se vrátil i zapůjčený Tomáš Souček. Africký křídelník Ubong Ekpai zamířil zpět do Maccabi Haifa, aby se obratem stal hráčem Zlína. Liberecký objev v brance Martin Dúbravka přestoupil do pražské Sparty. Krajní obránce Lukáš Bartošák nabral kurz jižní Morava a sbírá zkušenosti ve Zlíně. Největší přestupovou událostí byl odchod Milana Baroše do ostravského Baníku.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Do liberecké kabiny ale také zavítalo několik posil. Jan Mikula změnil své působení v tamním celku v přestup. Z Hradce Králové přestoupil Tomáš Malinský. Sparta půjčila na hostování útočníka Matěje Pulkraba, záložníka Filipa Havelku, Jiřího Kulhánka a zkušeného Lukáše Váchu. Do Liberce zamířil i Matěj Hybš, který ovšem do Slovanu přestoupil. Z italské Fiorentiny hostuje U Nisy forvard Martin Graiciar.

Trenér Martin Hašek vnímá Liberec jako silného protivníka: "Slovan patří dlouhodobě do špičky ligy nebo těsně pod ní. Stejně je tomu i letos. Mají pro takové počínání v lize i vytvořeny podmínky. Zázemí, stadion, v rámci české soutěže i tradici, kvalitní hráčský kádr. Od ostatních týmů se liší tím, že mají herní stopery. Z týmu čiší sebevědomí, jsou silní na míči, pracovití a vzájemně si mění posty. V defenzivě je důležitým hráčem Kúdela, dobrou sezonu prožívá krajní obránce Kerbr. Ve středu pole pak střelec z posledního utkání Breite. Hodně běhají, jsou organizovaní a v jejich hře je hodně pohybu. Hrají po zemi a když to tak řeknu, tak je na nich vidět, že je fotbal baví."

V minulém ligovém ročníku Klokani pod Ještědem bojovali o záchranu, ale tentokrát jsou týmy na opačném pólu tabulky: "Oba dva celky se nachází v lepším rozpoložení. Když jsme tam na jaře přijeli, tak jsme hráli o holé přežití a zápas se nám nepovedl. Ani Liberec v tu chvíli neměl záchranu jistou. V aktuální sezoně se Liberec vrátil zpět do popředí tabulky, kdežto my si počínáme nad očekávání. Doufám v kvalitní střetnutí, kterému by mohlo i napovědět postavení týmů v tabulce."

Defenziva Klokanů nastoupila poprvé v sezoně v jiném složení. Do stoperské dvojice se vrátil kapitán Daniel Krch a trenér Hašek byl po utkání pochopitelně spokojen: "Dan zápas zvládl, stejně jako všichni. Měl dobrou přípravu, nejprve s kondičním trenérem Karlem Radou a poté i s celým týmem. Hrál i nějaké zápasy za juniorku, jeho postupné zapojování mělo logiku."

Klokani už překročili magickou dvacetibodovou hranici, ale v jejich možnostech je ještě více bodů: "Spokojeni budeme s co nejvyšším ziskem bodů. Minimálně nechceme v žádném z nadcházejících utkáních prohrát. Pokud získáme něco navíc, tak bude naše spokojenost stoupat. Teď hrajeme ovšem doma, vzhledem k tomu, že jsme poslední dva domácí zápasy remizovali, tak se chceme rozloučit vítězstvím."

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
K Liberci přidal i pár slov samotný Daniel Krch: "Bude to hodně těžký zápas. Mají založenou hru na velké týmové hře, presinku a ochotě pracovat. Čeká nás houževnatý soupeř."

Zápas začíná v Ďolíčku ve 20:15. V přímém přenosu ho bude vysílat ČT sport. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Jan Jílek. K dispozici bude mít asistenty Zdeňka Arnošta a Miroslava Fišera. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Žijte s námi na sociálních sítích a u svých příspěvků na Facebooku, Twitteru a Instagramu nás označte nebo připojte hashtag #BOHLIB. Vstupenky jsou stále k mání ZDE v cenových skupinách za 150 Kč a 230 Kč. Fanoušci hostí budou mít na žádost svého klubu vstupenky distribuovány pouze prostřednictvím Slovanu Liberec. V sektoru hostí tak zůstanou pokladny uzavřené, bližší informace o distribuci získáte na webu FC Slovan Liberec. Stadion se otevírá v 19:15. Fanshop již v průběhu týdne představil novou mikinu, kterou zařadil do svého sortimentu. Utkání je na programu přesně měsíc před Vánoci. Využijte nabídky našeho kamenného obchodu a přijďte si užít poslední domácí zápas v letošním roce.

Bohemka TV