Lilling: Nejlepší zápas jsme odehráli se Spartou

Rozhovor s trenérem žákovské kategorie U15.

Lilling: Nejlepší zápas jsme odehráli se Spartou

Jak si vedl elitní žákovský ročník U15 pod vedením trenéra Martina Lillinga v podzimní části sezony? Tým zaznamenal skvělou vítěznou šnůřu a přezimuje mezi českou elitou.

Jak probíhal podzim u tvé žákovské kategorie?
Přípravu na podzimní část jsme absolvovali v tréninkovém areálu v Hrdlořezích, začátkem srpna jsme odjeli na tradiční herní soustředění do Zlína. Kluci odehráli 13 mistrovských a 19 přípravných utkání s různými soupeři z Čech a Slovenska, zajímavý byl určitě pro kluky zápas s izraelským týmem, nebo také s ženami Sparty Praha (smích).

Na který zápas vzpomínáš nejraději a na který bys naopak rád hned zapomněl?
Jednoduchá volba, domácí vítězství nad Spartou a naproti tomu tragická remíza na Kladně.

Kde jsou silné stránky týmu a kde slabé?
Co se týká herních činností, jednoznačně máme vyšší kvalitu v obranných řadách a defenzivě jako takové. To samozřejmě souvisí s kvalitou hráčů na daných postech, včetně brankáře. Ve 13 kolech jsme vstřelili pouze 17 branek, z toho je patrné, že dopředu nám to moc neklape.

Kdo patřil k lídrům týmu?
Brankář Kinský a oba stopeři, Hodouš s Vaňkem. U ostatních hráčů se střídali lepší okamžiky s horšími, což je ale v této věkové kategorii zcela běžné.

Začátek sezony byl fantastický, osm zápasů v řadě bez porážky v základní hrací době. Navíc i vyhrané derby se Spartou.
On to nebyl jen začátek soutěže, osm kol jsou její dvě třetiny... Ale vážně, to mělo své důvody. Především se nám podařilo tým slušně doplnit. Přišli tři hráči do základní sestavy (Kinský, Nekvasil a Váňa), a i když od posledních dvou jmenovaných čekám ještě lepší a především stabilnější výkony, posunuli kvalitu naší hry směrem nahoru. No a pak samozřejmě všude na světě platí, že pokud se dostaneš na vítěznou vlnu a neztratíš pokoru a chuť pracovat, body začnou naskakovat tak nějak sami... Ke Spartě jen tolik - my na ni byli připraveni, ona na nás ne...

Kde nastal zlom, že přišly čtyři prohry v řadě?
Jako u všeho, důvodů je víc. Nicméně ještě 9. kolo na Slavii bych z toho vynechal. Deset minut před koncem kluci na půdě suveréně nejlepšího českého týmu vyrovnali na 2:2. A že jsme nezvládli konec utkání beru na sebe. Nezareagoval jsem po našem vyrovnání správně, měl jsem udělat změnu v postavení hráčů na hřišti, ale zpět to už nevrátím. Po Slavii přišel opravdu útlum. Zápasy s Libercem, Hradcem a Kladnem nám herně ani výsledkově nevyšly. Jednak nám do toho skočil turnaj reprezentace U15 v Argentině a nám se rozpadla rozehrávka, na což jsme bohužel nedokázali zareagovat, a jednak se klukům dostalo do hlavy, že Liberec a Kladno zvládneme bez problémů. Budiž nám to do jara ponaučením...

Bohemka se nachází na špičce tabulky, je to odpovídající?
Špičku tabulky tvoří Slavie, Hradec a Sparta. Zbytek je sobě podobný průměr.

Kde vidíš tým na jaře?
Vidina je jedna věc, realita jiná…máme relativně velký náskok na týmy, které budou hrát baráž a k tomu první tři jarní kola hratelné soupeře. Rád bych, abychom vstoupili do jara tak jako do podzimu a měli dost prostoru spíš na zlepšování jednotlivců, než na honění bodů.

Výsledky kategorie U15 ZDE | Tabulka kategorie U15 ZDE