Bohemka je favoritem Tipsport ligy

Před startem zimního turnaje proběhla tisková konference za účasti trenéra Martina Haška.

Bohemka je favoritem Tipsport ligy

Klokani ještě ani nezahájili přípravu, ale všichni již pomalu vyhlíží první zápasové střetnutí. Tradičně k němu dojde v rámci zimního turnaje na Vyšehradě, kde se Bohemka zapojí do Tipsport ligy. Ve skupině A ji čekají druholigové týmy - Táborsko, Varnsdorf a Olympia. V sobotu 13. ledna zahájí turnaj zápasem právě s Táborskem, v úterý s Varnsdorfem a základní skupinu uzavře zelenobílá družina opět v sobotu. Všechny zápasy jsou na programu od 11 hodin a první dva odvysílá živě stanice Nova Sport. Zápas o umístění odehraje Bohemka ve středu, v případě prvního místa ve skupině ji čekají zápasy dva. Final four se odehraje na Vyšehradě ve středu a ve čtvrtek 24. a 25. ledna těsně před odletem na soustředění do Turecka.

"Jsem rád, že se můžeme v přípravě zúčastnit takového turnaje. Je to lepší, než hrát jednotlivé zápasy. Jsem přesvědčený, že tím, že se o něco hraje a jak je turnaj medializovaný, se hráči lépe namotivují a tím se přiblíží podmínky k těm mistrovským zápasům," byl hlavní trenér Martin Hašek spokojený s účastí Bohemky na tomto tradičním zimním klání. "Tipsport liga slouží právě k tomu, abychom se připravili na jarní sezonu co nejlépe," sdělil novinářům na tiskové konferenci před zahájením zimního turnaje.

Novináře také zajímalo, jestli podávají hráči na zmrzlém trávníku stoprocentní výkony. "Nad definicí ´podat výkon na sto procent´ bychom se museli asi zamyslet. Když vezmeme třicetkrát výkon v první lize, tak třicetkrát nebude identický. Čili záleží na daném dnu, zdravotním stavu hráče, podmínkách hrací plochy či počasí. Vždy se profesionální hráč musí komplexně přizpůsobit všem podmínkám v ten den a v rámci nich, já jako trenér, po nich budu vždy chtít, aby pracovali na sto procent," podal trenér své vysvětlení. "Hráč se přeci musí přizpůsobit, že hraje na umělé trávě, že bude třeba dvanáct stupňů pod nulou a podobně," dodal v zápětí Hašek.

Dle bookmakerům organizátora zimní ligy patří Bohemka s kurzem 5:1 k favoritům celého turnaje. "Že jsme největší favorité? To se nám v Bohemce tak často nestává," smál se trenér Klokanů. "Já na kurzy ale moc nevěřím. Před ligou jsem byl největší favorit na odvolání. Takže kurzy ne vždy platí," dodal na závěr tiskové konference s úsměvem na rtech Martin Hašek.

Organizátoři v rámci turnaje také vyzkouší asistenci videorozhodčího, kdy ve spolupráci s Ligovou fotbalovou asociací zapojí právě video do sedmi zápasů v základních skupinách. Ovšem v žádném utkání Bohemians tomu tak nebude.

Plán Bohemians v zimní Tipsport lize
SO - 13. ledna - 11:00 FC MAS Táborsko (Vyšehrad)
ÚT - 16. ledna - 11:00 FK Varnsdorf (Vyšehrad)
SO - 20. ledna - 11:00 FK Olympia Praha (Vyšehrad)
ST - 24. ledna - zápas o umístění / Final Four (místo upřesníme / Vyšehrad)
ČT - 25. ledna - Final Four (Vyšehrad)