Vydřený postup do finále

Klokani uhájili vedení a zítra si zahrají o pohár.

Vydřený postup do finále

Bohemka nastoupila do semifinále s odhodláním a od prvních minut držela míč. Výraznější šance ovšem nepřicházely, což se změnilo po úvodní čtvrthodině. Po Maškově střele se míč odrazil k Tettehovi, ale střelu vytáhlého forvarda Bohemky brankář Lindr zneškodnil.

Záhy odpověděl Hradec. Na pravé straně poslal do šestnáctky Bohemians přízemní centr Schwarz, balón si našel Vlkanova, ovšem jeho střelu z prvního doteku Fryšták skokem chytil. Další zajímavou kolmicí se prezentoval Hašek, když ji adresoval na Tetteha. Útočník Bohemky si zpracoval míč do pohybu, ale jeho prudkou střelu Lindr s námahou vyrazil.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)
Následně se už mohli Zelenobílí radovat. Hašek nádherně přehodil míč přes svého strážce přímo k nohám Tetteha, jenž se v tváří tvář Lindrovi nemýlil a zajistil Bohemce vedení. Náskok si Klokani do konce poločasu pohlídali a do hry po pauze nastoupila výrazně obměněná jedenáctka.

Uběhlo pár minut a už byla k vidění velká šance Bohemians. Jindřiškovu střelu obránce sice srazil, ale míč se odrazil k Nečasovi, ale jeho pokus střídající brankář Vízek vyrazil na roh. Individuální akci předvedl i novic Záviška. Dobrým vedením míče proběhl až za hranici vápna, ale Vízek balón skryl v náruči.

Hradec zahrozil díky Vlkanovovi. Krajní záložník ovšem branku Kouby netrefil. Na druhé straně pěkným centrem Dias našel Kabajeva, ale ruský útočník balón o kousek minul a ten tak proletěl těsně vedle tyče. Skvělý zákrok předvedl Kouba, který vyškrábl Zorvanovu střelu a zachránil vedení Bohemky.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)
Kýžený druhý gól přeci jen přišel. Jindřišek z rohového kopu odcentroval do šestnáctky, kde uplatnil svůj důraz Šmíd a v prvním zápase po zraněni pojistil vedení Klokanů.

Votroci dokázali snížit. Centr Krátkého vraátil do vápna Urma na Kropáčka, který usměrnil míč za Koubu do sítě. Bohemka si chtěla vzít zpět dvoubrankový náskok. Rychlý protiútok Klokanů vedl Nečas, přihrál pod sebe na Závišku, který ale o kousek minul pravou tyč.

Konec utkání si už Bohemka pohlídala a po poctivém výkonu postoupila do finále.