O pohár s ligovým Brnem

Bohemce zbývá poslední krok.

O pohár s ligovým Brnem

Cesta Klokanů v Tipsport lize spěje ke svému konci a k vytyčenému přání zbývá poslední cíl, porazit Zbrojovku Brno. Jedná se o vůbec první zápas s prvoligovým týmem v prozatimním průběhu přípravy Zelenobílých. Hned duo hráčů Bohemky může pomýšlet na zisk koruny pro krále střelců letošního ročníku Tipsport ligy. Dominik Mašek ztrácí na vedoucího Schwarze se Šumským jednu branku, středopolař Martin Hašek ještě o jednu více. Nicolas Šumský s Petrem Schwarzem mohou ještě své gólové konto rozšířit, jelikož se proti sobě postaví v souboji o třetí místo. Pro Klokany půjde o poslední střetnutí v tuzemsku před odjezdem na soustředění. Po návratu zpět do českých končin ještě vyzve Zelenobílá družina v Ďolíčku slovenský Ružomberok.

Zápas ovšem nebude jen o vítězi Tipsport ligy. Stejné týmy na sebe narazí hned v prvním jarním kole v Ďolíčku. Celek Brna navíc posílil před týdnem uruguajský záložník Acosta, který před dvěma lety působil právě v Bohemians. Brno navrch získalo z CSKA Moskva útočníka Bazeljuka. Tým navíc trénuje Roman Pivarník, který rovněž o dva roky zpět koučoval Klokany. Defenzivní řady vyztužil Kryštůfek z Jihlavy. Zbrojovka si ve skupině poradila nejdříve s Pardubicemi (3:1), poté i se Znojmem (1:0) a nakonec porazila i slovenský tým MFK Skalica (1:0). Až v semifinále nabídla Zbrojovka gólové hody, když postoupila po vítězství 4:2 nad Frýdkem-Místkem.


Finále začíná ve 13:30 na vyšehradském umělém povrchu. V přímém přenosu ho vysílá stanice Nova sport 1. Po utkání přineseme textovou reportáž. Podrobné zpravodajství opět na Twitteru, Facebooku a Instagramu. Opět upozorňujeme na problematické parkování v okolí stadionu a vřele doporučujeme využít městskou hromadnou dopravu.