Bohemka nevyužila své šance a prohrála

Tetteh nezakončil dva samostatné nájezdy a Klokani podlehli těsně 0:1.

Bohemka nevyužila své šance a prohrála

Klokani dnes nastoupili do prvního utkání v rámci tureckého soustředění. Trenér nemohl počítat pouze s Maškem, kterého do zápasu nepustila lehká bolest zad. Hned od úvodu byli hráči v zelenobílých dresech více než vyrovnaným soupeřem. Ve 4. minutě se pokusil rychlý protiútok zakončit Luts střelou na zadní tyč, ale míč se nevešel mezi tři tyče. Po patnácti minutách se krásně uvolnil Tetteh, obešel dva hráče, ale samostatný únik bohužel zakončil střelou přímo do brankáře.

Ve 27. minutě se dostal soupeř do vedení. Po přihrávce do vápna se z těsné blízkosti dokázal před Fryštákem prosadit Zhemaletdinov. Po půlhodině hry zkoušel střílet Azmoun z dálky, ale Fryšták byl pozorný a vyrazil střelu na roh. O chvilku později získal míč na straně hřiště Tetteh, zamířil do vápna a hledal na přední tyči Nečase. Po jeho střele kopala Bohemka roh, ze kterého se ale také neprosadila.

Do druhého dějství vyslal trenér Hašek novou stoperskou dvojici Bederka - Hůlka a čerstvé krajní záložníky Vaníčka se Záviškou. Právě posledně dva jmenovaní spolupracovali v 60. minutě. Jenže prudký Vaníčkům centr nedokázal nováček v kabině hlavou pořádně usměrnit. Po chvilce se v dalším samostatném úniku objevil Tetteh. Bohužel ale tváří v tvář brankáři Akmurzinovi se neprosadil a následná přihrávka na Závišku nenašla adresáta. O deset minut pozěji zkoušel akrobaticky zakončit mladý Vaníček, ale míč netrefil ideálně.

Slabou střelu Karadenize chytil bez problémů Fryšták. Na druhé straně se mohl dostat do příležitosti Záviška, ale na Kocičovu přihrávku ve vápně nedosáhl. A když v poslední minutě Klokani nevyužili ani Jindřiškovu standardní situaci ani únik Kociče, skončil první zápas na soustředění těsnou porážkou.