Nečas: Šance jsme měli proměnit

Vítěznou generálku popisuje Jakub Nečas.

Nečas: Šance jsme měli proměnit

V generálce nastoupil v útoku Jakub Nečas a po zápase sdělil své pocity. Na čem bude tým v posledních trénincích před ligovou soutěží pracovat? Vše v rozhovoru.

Máme za sebou první zápas na domácím trávníku. Jaký byl?
Bylo to těžké, protože hřiště nebylo úplně optimálně připravené, tak jak bychom si přáli. Na kvalitní trávník jsme byli navíc zvyklí z Turecka. Museli jsme se s tím popasovat stejně jako náš soupeř. Jsem rád, že jsme si na to alespoň trochu zvykli před prvním mistrovským utkáním proti Brnu. V zápase jsme se dostali do pár šancí, které jsme v prvním poločase měli proměnit. Pak by se nám ve druhém poločase určitě hrálo lépe.

Během prvních patnácti minut jsme si vytvořili tlak, ale nedonutili brankáře Macíka k zákroku.
V šatně jsme si řekli, že na ně chceme od samého začátku nalézt, presovat a zatlačit je. V první čtvrthodině utkání se nám náš záměr celkem dařilo plnit, ale bohužel se nepovedlo si vytvořit nějakou stoprocentní šanci. Do ní jsme se tedy poté nakonec dostali, ale nebyla z ní branka. Hašan (Martin Hašek ml.) trefil tyč, chybělo pár centimetrů. Vzadu jsme uhráli nulu a ve druhém poločase jeden gól nakonec dali. Za vítěznou generálku jsem rád.

Bohemians Praha 1905 - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Jakým byl MFK Ružomberok soupeřem?
Hráli důrazný fotbal, což jsme od nich očekávali. Snažili se hrát jednoduše, dávali nám dlouhé míče za obranu. Myslím si, že jsme na to byli připraveni. Jenom na začátku druhého poločasu jsme je pustili do velkých šancí, což si proti Brnu určitě nemůžeme dovolit. Zbrojovka by nás za to mohla potrestat a otáčet zápas by bylo velmi obtížné.

Máme ještě týden na přípravu před ligovým utkáním. Na čem budeme pracovat?
Příští sobotu to bude o něčem jiném než s Ružomberokem. Každý z nás si uvědomuje důležitost toho zápasu, neboť je prvním ligovým domácím na jaře. Během tréninků poladíme nějaké signály, taktické věci, abychom se připravili a utkání zvládli. Půjdeme do toho s jednoznačným cílem zvítězit.

Na generálku přišel i slušný počet fanoušků.
Těší mě, že lidi přišli už dnes na zápas, ačkoliv šlo o přípravné utkání. Udělali nám dobrou kulisu i v posledním zápase před ligou a během utkání fandili.