U21: První domácí zápas přinesl remízu s Jabloncem

Juniorka dvakrát vedla, ale hosté vždy dokázali vyrovnat.

U21: První domácí zápas přinesl remízu s Jabloncem

Klokani ve druhém jarním zápase přivítali za mrazivého počasí na svém hřišti v Uhříněvsi Jablonec, aktuálně obývající 11. místo české skupiny. Bohemians jsou na místě 10., takže se jednalo o duel sousedů v tabulce. V prvním vzájemném zápase této sezony se oba celky rozešly smírně, bez vstřelených branek. Ze členů A týmu se v sestavě objevil pouze brazilský útočník Lucas Dias.

Hráči obou celků, jako by se chtěli rychle zahřát, začali velmi aktivně a náznaky šancí se objevovaly na obou stranách. První větší šanci si připravili hráči Bohemky, když po centru velký závar ve vápně ukončil až zákrokem gólman Jablonce. Chvíli na to si ale brankář hostů vybral slabší chvilku, když nepovedeným odkopem vyzval k samostatnému úniku Buneše. Ten zkusil vyřešit situaci lobem, ale nemířil přesně. Ve 27. minutě už Klokani udeřili a byl to Dias, kdo vybojoval zpět zdánlivě ztracený balon a po své individuální akci otevřel skóre. Nicméně, dlouho se hráči Bohemians neradovali, protože už za dvě minuty vyrovnal umístěnou střelou ze střední vzdálenosti Breda. Další šanci si připsal Jablonec, když jeden z hostujících po rychlé křídelní akci nastřelil břevno. Klokani strhli vedení na svojí stranu minutu před koncem poločasu, když se Vetešník dostal ke střele uvnitř pokutového území a zamířil přesně.

Mírně aktivněji vstoupili do druhého poločasu hráči Jablonce a gólman Šrámek musel hned v první minutě řešit nebezpečnou situaci jen za cenu rohového kopu. Jablonečtí byli dále o něco živější a hrozili hlavně po levé straně, odkud často přicházely centry, které ale Šrámek v klidu sbíral. Bohemka odpověděla rychlým kontrem, který vyústil zblokovanou střelou obranou jabloneckých. Severočeši vyrovnali v 74. minutě, když se po velkém závaru nejlépe zorientoval Kubista. Jablonec pokračoval v útočení se snahou otočit vývoj zápasu, ale se žádnou šancí už nepřišel. Klokani se zvedli až těsně před koncem, ale tvrdou střelu od jednoho z domácích útočníků gólman Jablonce dokázal zkrotit.

Klokani tak po skvělém vstupu, kdy přivezli tři body z Budějovic po jednoznačném výsledku, uhráli doma s Jabloncem remízu a dále zůstávají na 10 místě tabulky.