Doma opět vítězně

Klokani s Duklou uspěli a vrátili se na šesté místo.

Doma opět vítězně

Před samotným zápasem klub předal Davidu Bartkovi dres s dvoustovkou na dresu. Záložník Klokanů totiž v Edenu naskočil do dvoustého ligového utkání. Poté už se šlo na věc a Bohemka nastoupila řádně nažhavená. Už po pár minutách předložil před branku míč Nečas, ale Mašek nedosáhl na balón tak, aby mohl zakončit. V dobré pozici se ale míč dostal k Bartkovi, který trkl míč hlavou. Ovšem jeho zakončení vyhlavičkoval na brankové čáře Kušnír. V dalším průběhu první půle měli Klokani k dispozici několik standardních situací, ale žádnou z nich nezužitkovali.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)
Po dvaceti minutách vysunul Hašek nádherným pasem za obranu sprintujícího Nečase. Forvard Klokanů běžel s míčem až do šestnáctky, kde si navedl míč na pravačku, ale jeho střelu na zadní tyč Rada vyrazil a uchoval si čisté konto. Před uplynutím půl hodiny hry podťal Reitera ve vápně Podaný a rozhodčí Berka nařídil pokutový kop ve prospěch Bohemians. K exekuci se postavil Mašek a s přehledem poslal Klokany do vedení.

Zelenobílí mohli vedení vzápětí navýšit. Reiter přihrál z pravé strany před branku, ale žádný z jeho spoluhráčů si míč nenašel. Šanci si vypracovala i Dukla. Kušnír dokázal odcentrovat do šestnáctky Bohemians, Holenda hlavou míč přizvedl a na zadní tyči si balón našel Podaný, mířil ovšem jen do boční sítě. Před poločasem nabídla ještě jednu šanci Bohemka. Jindřiškův centr ze standardní situace přizvedl jeden z hráčů stojících ve zdi, v šestnáctce nezvládl odklidit míč Bilovský, který putoval k Hůlkovi. Stoper Klokanů roztáhl hru ve vápně doleva na Dostála, který naservíroval míč do předbrankového prostoru. Bartek ale míč do branky bohužel procpat nedokázal a vzruch ukončil svým zákrokem brankář Rada.

Druhou půli začala Bohemka aktivně, šance ovšem nepřicházely. Míč si navedl za šestnáctkou Nečas, ale branku netrefil. Po Jindřiškově centru z rohového kopu se opřel hlavou do míče Bartek, prostor svatyně Rady rovněž minul. Hosté potřebovali vstřelit branku a po hodině hry se krátce usadili na polovině Bohemky. Klokani ale zodpovědně bránili a nepouštěli Duklu vůbec do šestnáctky. Fryšták pochytal několik centrů a nedopustil ohrožení vedení Bohemians. Obětavost předvedl i Hašek, který skočil do razantní střely Bezpalce a nepustil míč k brance.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha
V závěru táhl rychlý protiútok Reiter a předložil míč doprava na nabíhajícího Dostála. Krajní obránce přízemním centrem nalezl v šestnáctce Tetteha, jenž skvěle načasoval svůj náběh a na malém vápně usměrnil míč do sítě, čímž pojistil vedení Bohemians. Druhou žlutou kartu záhy dostal Bilovský za stažení Tetteha a v samotném závěru oslabil svůj tým. Klokani zvládli derby s Duklou a vrací se na šesté místo. Dnešním vítězství navíc dosáhli stejného počtu bodů, se kterým končili minulý ligový ročník.