Hašek: Takhle se chceme prezentovat

Trenéři Jaroslav Hynek a Martin Hašek hodnotí páteční derby.

Hašek: Takhle se chceme prezentovat

Nejdříve zhodnotil utkání hostující kouč Jaroslav Hynek.

"Byli jsme svědky zaslouženého vítězství Bohemky. Prakticky po celé utkání jsme nestačili domácím v pohybu, zřetelněji byl rozdíl vidět v první půli. Bohemians si vytvořili dvě velmi zajímavé příležitosti a pokutový kop k tomu. Příležitost z naší strany přišla až nějakých deset minut před pauzou, což je strašně málo. Stále jsme prohrávali o jeden gól a ve druhém poločase se hra vyrovnala. Žádnou šanci jsme si ovšem nevypracovali, vlastně ani branku soupeře neohrozili. V závěru jsme hráli na riziko a otevřeli hru, ale Bohemka si dokázala pojistit vedení," přiznal převahu Bohemians.

Dukla neuspěla na hřišti soupeře: "Chceme hrát venku stejně jako doma. Příčinou je spíše koncentrace, sebevědomí v naší hře. Kdybychom se ponořili do dalších faktorů, tak poznáme, že to je záležitost komplexu. Postupně se snažíme na hře pracovat, ale nedaří se nám ji zakořenit tak, abychom se o ni mohli opírat. Nedokážu přesně specifikovat, o čem nezdary na venkovních hřištích jsou."

"Snažili jsme se dlouhými míči zatížit obranu Bohemky, ale vůbec se nám náš záměr nedařil. Balóny dáme na Brandnera, přitom bylo dost času, abychom ve vápně trefili Holendu nebo Ostojiče, kterého jsme vysunuli. Závěr jsme nezvládli, stejně tomu bylo i před červenou kartou. Právě vyloučení nám může zkomplikovat střed hřiště do následujícího utkání," poukázal na nezdar v honbě za gólem.

Posléze přišel i spokojený trenér domácích Martin Hašek.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)
"Na velmi dobře připraveném hřišti jsme podali výkon, který se blíží tomu, co bychom chtěli předvádět opakovaně. Vysoký presink po ztrátě míče, spousta sprintových náběhů, rychlé přepínání z obrany do útoku a naopak, což se projevilo v momentu, kdy soupeř nasbíral žluté karty. Zároveň jsme útočili bezpečně, protože si nevzpomínám na vyloženou gólovou příležitost soupeře. Co bylo ve statistikách je až nad plán, neboť neprahneme po vysokém procentu v této činnosti. Chceme hrát rychle a dávat více branek než soupeř. Pokud ovšem budeme mít po zápase takové číslo v držení, tak určitě nejsme proti," poznamenal převažující pozitivní prvky z derby.

Očekávání trenéra od týmu se ukázala v obou poločasech: "Myslím, že se tvář ukázala v první i ve druhé půli. Snaha hrát rychle a bezpečně dopředu byla vidět celý zápas. Druhá věc je jestli se nám bude takto dařit vždy. Chyby samozřejmě děláme, dopouštět se jich budeme i nadále. Trávník byl velmi dobře připravený, ale není to jako v srpnu. Tráva není nakropená, takže ani ten míč tolik nejezdí. Viděl jsem ve hře spoustu věcí, které po hráčích chceme a oni je dělali."

Klokani dosáhli bodového zisku, se kterým končili celý minulý ligový ročník: "Vloni jsme této bodové hranice dosáhli za třicet kol, kdežto teď už za devatenáct. Naposledy nám body stačily na záchranu s odřeným nosem, koleny, lokty plus nervy k tomu nejsou hezký prožitek. Záchrana ale samozřejmě byla krásná. Nikdo ale nechce podobnou situaci opakovat. Jsme jedno vítězství nebo tři remízy od záchrany. V momentě, kdy budeme mít kýžený bodový zisk dostačující na záchranu, tak si okamžitě budeme klást další cíle."