Poprvé na jaře mimo Prahu

Zelenobílí nabírají kurz Uherské Hradiště.

Poprvé na jaře mimo Prahu

Bohemka se poprvé v jarní části vydá nejen ven z Prahy, ale také mimo Vršovice, neboť utkání dalšího kola HET ligy zavede Klokany do Uherského Hradiště, kde dojde k souboji se Slováckem. Modrobílí se v úvodu jara pozvolna vzpamatovávají z mdlého podzimu. V úvodních třech kolech dokázalo Slovácko vyhrát v Ostravě, následně přišla remíza se Spartou. Klokani budou posledním soupeřem Slovácka v anglickém týdnu. v Minulém kole prohráli Moravané v Olomouci (0:1) a ve středu v rámci čtvrtfinále MOL Cupu neprošli přes Jablonec, když na severu Čech padli 1:3. Klokani půjdou do zápasu vylepšit vzájemnou bilanci, která v poměru 5 - 6 - 10 zvýhodňuje Slovácko. Trenér Michal Kordula nebude mít k dispozici Stanislava Hofmanna, který v Olomouci obdržel osmou žlutou kartu a disciplinární komise mu zastavila činnost na dvě soutěžní utkání.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
V letní pauze Slovácko doplnilo kádr před cestou za záchranou příslušnosti v nejvyšší soutěži. Z Jihlavy přišel posílit obranné řady stoper Jiří Krejčí. Forvard Irakli Sicharulidze přestoupil z Dinama Tbililsi. Posledním příchozím se stal Dominik Janošek, který se od začátku jara usadil v základní sestavě.

Trenér Bohemians Martin Hašek uznává Slovácko v práci, o kterou se snaží: "Mám ke Slovácku respekt. Dlouhodobě se snaží pracovat s odchovanci a mladými hráči. Hrají poctivý fotbal, ale nedaří se jim výsledkově. Jejich výkony, které předvádějí neodpovídají tabulkovému postavení. V prvním jarním kole vyhráli v Ostravě, což byl pro ně skvělý výsledek. Následně remizovali se Spartou, což bylo pro ně také dobře. Z nějakého důvodu se jim nedaří proměňovat šance. Usilují o podobný fotbal jako my. Jsou poctiví a pracovití. Když si vzpomenu na náš vzájemný zápas v Ďolíčku, tak Slovácko si vytvořilo nejvíce šancí ze všech týmů, se kterými jsme doma hráli. My měli v tom utkání i problémy v osobních soubojích. Každé mužstvo má nějaké hráče, kteří jsou důležitější. Kdybych ale měl z týmu Slovácka vybrat jedno jméno, tak Tomáš Zajíc. Jinak ale celkově hrají týmově."

Možné vlivy středečního zápasu v Jablonci na sobotní výkon Slovácka lodivod Bohemians nebere příliš v potaz: "Anglické týdny by neměly být pro hráče problémem, ale z vlastní zkušenosti vím, že situace má dvě strany. Pokud anglické týdny absolvuje hráč pravidelně, tak si zvykne a dokáže se připravit. Pokud ale většinu sezony hráč odehraje v režimu sobota - sobota a najednou do toho přijde vložený zápas v týdnu, tak nějaké známky to na něm zanechat může. V utkání proti Jablonci se ale snažili některé hráče šetřit. Pohárový zápas na ně v sobotu dopad mít samozřejmě může, ale také nemusí."

Utkání v Uherském Hradišti vyhlíží i záložník David Bartek: "Čeká nás těžký zápas, protože Slovácko se pere o záchranu. Když budeme předvádět výkony, kterými jsme doposud prezentovali, tak si můžeme tři body domů odvézt."

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Zápas začíná v Uherském Hradišti na stadionu Miroslava Valenty v sobotu. K úvodnímu hvizdu dojde v 15:00. Utkání si tentokrát nevybrala do svého programu žádná televizní stanice. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Miroslav Zelinka. K dispozici bude mít asistenty Michala Myšku a Miroslava Fišera. Čtvrtým rozhodčím bude Milan Matějček. Vstupenky do sektoru hostů (D4 a D5) stojí 150 Kč. Prodávat se budou na pokladnách stadionu od 13:00. Kdo se nevydá za Bohemkou do Uherského Hradiště, pro toho poběží na Virtuálním Ďolíčku textový online. Podrobněji budeme informovat o důležitých momentech zápasu na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Po zápase přineseme reportáž.