Klub se distancuje od nepřístojností v hledišti

Projevy rasismu a vhazování předmětů na hřiště na Bohemce rozhodně nechceme.

Klub se distancuje od nepřístojností v hledišti

Ve čtvrtek byla Bohemka postižena pokutou od Disciplinární komise za chování fanoušků během vršovického derby na Slavii. Proti rozhodnutí neplánujeme odvolání, protože se jedná o nepopíratelné prohřešky, které se na fotbal rozhodně nepatří.

Disciplinárka potrestala Bohemku za dvě věci: vhazování pyrotechniky a jiných předmětů na hrací plochu a rasistické projevy během utkání. Vedení klubu kategoricky odmítá toleranci těchto projevů nyní i v budoucnu.

Velmi litujeme zejména toho, že se začal v posledních letech objevovat mezi částí fanoušků pokřik„Jude Slavie“ ve vzájemných utkáních s vršovickým rivalem. Přitom si převážná část fandů možná ani neuvědomuje, že se jedná o heslo s jasným antisemitským podtextem, díky němuž nyní dostává kotel Bohemky neprávem nálepku rasistů. V Ďolíčku jsou přitom vždy vítáni všichni bez ohledu na svůj původ, náboženství, či přesvědčení a v hledišti naopak nechceme diváky, kteří dávají otevřeně průchod nenávistným projevům.

Vhazování předmětů na hrací plochu je jev, s nímž dlouhodobě bojujeme v Ďolíčku, ale můžeme za něj být postiženi i při venkovním utkání. Po zavedení vratných kelímků se situace výrazně zlepšila, přesto se však na hřišti občas něco objeví. Je třeba si uvědomit, že hrací plocha je během utkání posvátná, nenarušitelná půda a nikdo si nemůže dovolit svým jednáním ohrozit či ovlivnit dění na ní. Mimo pokuty pro klub a osobního postihu riskujete i zranění našich hráčů. Prosíme, uvědomte si, že i v emocích musíme všichni držet své jednání v mezích základní slušnosti.

Disciplinární komise sáhla při postihu prakticky k nejnižšímu možnému trestu. Pokud se budou do budoucna prohřešky opakovat, je jasné, že budeme potrestáni uzavřením části hlediště v některém z dalších utkání. Fotbal bez fanoušků smysl nemá. Stejně tak ovšem nemá smysl dělat fotbal pro fanoušky, kteří se nechtějí chovat slušně. Věříme, že si to Bohemáci uvědomí a nebudeme muset podobné prohřešky v budoucnu řešit.