Hašek: Z našich šancí se skórovat dalo

Trenéři Martin Hašek a Michal Kordula hodnotí zápas.

Hašek: Z našich šancí se skórovat dalo

Jako první usedl ke stolu hostující trenér Martin Hašek.

“Pracujeme s mužstvem, snažíme se je učit hrát co nejlepší možný fotbal. Diváci přijdou na stadion a chtějí vidět kvalitní fotbal. Na terénech, jako byl tady se fotbal hrát jednoduše nedá. Probíhá je souboj za soubojem, míče lítají vzduchem. Hráči spolu s trenéry vypadají jako pitomci. Chápu, že je hřiště hrbolaté a nerovné, protože se na podzim vyšlapalo. Nechápu ovšem, proč je suché. Když budou trávníky dobře připravená, v možnostech bude hrát rychle, balón bude klouzat a ne skákat. Hráči si budou moci nahrát do nohy, nebudou se bát hrát. Takhle jim míč skáče na holeň, do pasu. Jsem přesvědčený, že se obecně zlepší úroveň hry, zápasy budou atraktivnější. Celý týden vidím své hráče na umělé trávě. Mužstvo, které jsem viděl dnes, to byli jiní hráči, jiný tým. Z velké části je to způsobené nepřipraveností terénu. Nechci shazovat ale porážku na trávník. Hájím hráče obou týmů, pojďme jim připravit kvalitnější podmínky, aby mohli hrát,“ vyzval na úvod odborníky na přípravu hracích ploch.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
Posléze přešel i k zhodnocení zápasu: “První půle nebyla oslava fotbalu. S defenzivou jsme mohli být spokojeni, protože jsme Slovácko do ničeho nepustili. Dopředu jsme ovšem nepředvedli nic. Ve druhém půle s příchodem Tetteha jsme byli lepším mančaftem na hřišti. Postupně se nám dařilo si vytvářet šance, z některých se dalo podle mě i skórovat. Byl jsem přesvědčený, že se utkání zlomí v náš prospěch. Když jsem si to začal myslet, tak padl gól do naší sítě. Nepovažoval bych situaci za šanci, šlo spíše jen o náhodnou situaci, kdy to domácí hráč fantasticky trefil.“

“Tetteh odtrénoval prakticky celou přípravu. Tři dny před zápasem s Brnem si sám přivodil zranění. Nějakou dobu netrénoval vůbec, poté individuálně. Do minulého utkání s Duklou šel ze dvou padesátiminutových tréninků. Minulý týden odehrál třináct minut a dal gól. Tento týden už odtrénoval tak, že jsme ho mohli poslat do hry na větší časový úsek. Pokud bude zdravý tento týden, tak věřím, že bude moci nastoupit s Teplicemi klidně v základní sestavě,“ přiblížil situaci kolem forvarda Klokanů.

Poté dorazil i domácí lodivod Michal Kordula.

“Viděli jsme průměrný ligový zápas. Fotbal moc oko diváka potěšit nemohl. Bohemka si určitě nezasloužila prohrát. Byli jsme v utkání šťastnějším týmem, dali jsme branku po ojedinělé akci. Jsem strašně rád, že jsme utkání zvládli. Bylo nám jasné, jak důležité střetnutí nás čeká,“ začal s uvolněným pocitem způsobený výhrou.

Poté se i on vyjádřil ke stavu hrací plochy: "Hřiště samozřejmě není dobré. Taková je bohužel realita, liga začala v nějakou dobu, topení je zapnuté a klimatické podmínky nejsou jednoduché. Správci dělají maximum, aby bylo hřiště v dobrém stavu.“