U21: Klokani v duelu se Slavií fantasticky otočili skóre

I druhé utkání v sezoně se sešívanými skončilo vítězstvím Bohemky.

U21:  Klokani v duelu se Slavií fantasticky otočili skóre

Za ideálního počasí se odehrál zápas 21. kola Juniorské ligy a bylo to derby mezi Bohemians a Slavií. Klokani jsou na 10. místě tabulky, juniorka Slavie je na tom o dvě příčky lépe. Trenér Vladimír Hruška do základní sestavy nasadil celkem čtyři hráče A týmu. Poprvé se v dresu Bohemians objevil gólman Michal Bárta hostující v Ďolíčku z Jablonce. V obraně nastoupil stoper Bederka. V záloze se pohybovali dva hráči, kteří byli k vidění i v sobotním utkání prvního týmu se Slováckem, Dias se Záviškou.

První poločas byl po dlouhou dobu vyrovnaný a čekalo se na pořádnou šanci. První velkou příležitost zápasu si připravili Klokani ve 30. minutě a hned z toho byl gól. Špatnou rozehrávku hostů vystihl Dias, potáhl míč a ve vápně pak s přehledem obstřelil gólmana. Ze své první velké šance skórovala i Slavie a to skoro hned po obdržené brance. Ve 33. minutě se po kombinaci Slávistů dostal ve vápně ke střele Muradov a přízemní střelou vyrovnal skóre. Zbytek první půle byl nadále vyrovnaný a hrálo se převážně po vápno. Když už se přece jen dostal jeden z týmů do zakončení, většinou bylo nepřesné a hráči tak odcházeli do šaten za remízového stavu.

Nástup do druhé půle lépe vyšel Slavii, když její útočník vyslal na Bártu nebezpečnou ránu, tu ale gólman Klokanů vyškrábl na rohový kop. Následovala pasáž bez velkých šancí, kdy držela míč převážně Bohemka. V 62. minutě ovšem hostující Beňo využil brejkové situace a po zemi, těsně před vápnem, pak zamířil přesně k tyči. Bohemians zvýšili svou aktivitu a Slavii, která začala myslet spíš na zadní vrátka, zatlačili. K zahrání standardní situace vhodné pro střelecký pokus, se postavil Hadi a napálil balón do břevna. Bohemka se dlouho marně tlačila za vyrovnáním, v závěru utkání se ale začaly dít věci! V 86. minutě zahrávali Klokani přímý volný kop, ten si našel ve vápně Bederka, jehož první zakončení nebylo úspěšné, ideálním odrazem ale dostal pokus na reparát a napodruhé už rozvlnil síť. Bohemce ovšem byla remíza málo, a tak po levé straně zatáhl míč Hadi, pohrál si s obráncem, přihrál Mělíškovi, který rychlou a nečekanou kličkou na hranici pokutového území vyšachoval obránce a pak svojí placírkou strhl vítězství na stranu Bohemians.

Klokani dokázali v posledních šesti minutách otočit vývoj zápasu o 90 stupňů a přetlačili tak rivala z Vršovic.