V Ďolíčku následujících deset let!

Dnes se na Magistrátu hlavního města Prahy podepsala nájemní smlouva.

V Ďolíčku následujících deset let!

Radostná zpráva nejenom pro vedení našeho klubu, ale samozřejmě i pro všechny příznivce Klokanů přišla dnes odpoledne z radnice na Mariánském náměstí. Po odkupu stadionu Magistrátem došlo dnes k podpisu nájemní smlouvy právě mezi novým majitelem Ďolíčku a naším klubem Bohemians Praha 1905. Tato smlouva zaručuje klubu stabilitu a jistotu na následujících deset let, tedy do konce sezony 2027/28! Bohemka se na druhou stranu zavázala k platbě nájemného ve výši 1,5 milionu korun ročně.

Klub by rád poděkoval všem radním a zastupitelům, kteří hlasovali pro záchranu Ďolíčku a všem fanouškům, kteří se aktivně podíleli a docházeli na jednání politiků Prahy 10 i na zasedání Zastupitelstva hlavního města. Především díky aktivitě všech těchto lidí budeme moci v klidu oslavit na konci března 86. narozeniny našeho Ďolíčku, dříve Dannerova stadionu.

Ďolíček patří mezi historické a významné stavby nejenom ve Vršovicích, ale v celé Praze. Na zápasy pravidelně chodí každý rok několik desítek tisíc fanoušků. Ale není to pouze o fotbalových duelech. Stadion je celoročně využíván na akce pro obyvatele Prahy a blízkého okolí a především pro děti. Na travnaté ploše se navíc přes sezonu pravidelně odehrávají tréninky těch nejmenších fotbalistů. Navíc je Ďolíček vyhledávaným místem i pro turisty, kteří si na stadionu pořizují fotografie na památku. Všichni aktéři fotbalových zápasů vzpomínají na utkání v Ďolíčku jako na něco speciálního. Při návštěvě stadionu na všechny návštěvníky dýchne zvláštní kouzlo. Ďolíček, to je prostě genius loci.