U21: Klokani v duelu s Plzní nezvládli druhý poločas

Úvodní část Juniorské ligy Bohemka uzavřela na západě Čech.

U21: Klokani v duelu s Plzní nezvládli druhý poločas

22. kolo Juniorské ligy bylo pro Klokany posledním kláním před nástavbovou částí této soutěže. Juniorka nacházející se na 10. místě tabulky zavítala na hřiště juniorky plzeňské Viktorie, která je na 7. pozici a může ještě zabojovat o účast ve skupině A, v níž se bude hrát o titul. Trenér Vladimír Hruška nasadil do základní sestavy dva hráče A týmu Vaníčka a Diase. Do branky se tentokrát postavil Šrámek.

Do utkání vstupovala jako mírný favorit domácí Viktorie, ale nebezpečnější byli v úvodu hráči Bohemians, kteří se tlačili do šancí. První pořádnou střelu vyslal na bránu Vetešník, ale plzeňský gólman si s ní poradil. Další střelecký pokus a tedy další prověrku gólmana domácích přichystal Klokan Melíšek a plzeňští byli rádi že je od pohromy opět jejich brankář zachránil. Paradoxně první šance a vůbec střela Plzně skončila hned gólem. Ve 38. minutě po křídelní akci poslal centr do vápna Arzberger, našel hlavu Pihrta, který se nemýlil a poslal Plzeň do vedení. Ve zbytku první půle už žádné další příležitosti k vidění nebyly.

Do druhého poločasu vstoupili domácí povzbuzení vstřeleným gólem a Bohemku přehrávali. V 56. minutě se opět hlavou prosadil Pihrt a navýšil vedení. Klokani museli otevřít hru, domácí se zatáhli a spoléhali na rychlé brejky. V 71. minutě využil volného prostoru ve středu hřiště plzeňský Ryška a přízemní střelou překonal Šrámka. O osudu utkání bylo rozhodnuto. V 88. minutě se ještě prosadil Viktorián Vilček a Bohemka inkasovala počtvrté.

Klokani končí po odehrané úvodní části na 10. místě a zahrají si tak o co nejlepší umístění ve skupině B, která se vytvoří spojením týmů druhé poloviny tabulky české a druhé poloviny tabulky moravské skupiny.