Návrat do Vítkovic

Klokani budou v sobotu čelit o záchranu tvrdě bojujícímu ostravskému Baníku.

Návrat do Vítkovic

V hlavách fanoušků se ještě promítají vzpomínky na úžasný nedělní zápas s Plzní, ale zároveň mysl všech Klokanů směřuje k bitvě s ostravským Baníkem. Zelenobílí pojedou do Vítkovic využít další pokus o zlomení série na venkovních hřištích. Proti bude nažhavený Baník, který měl po podzimu zdánlivě pramalou šanci na záchranu, ale v anglickém týdnu nejdříve porazil doma Jihlavu (3:, poté remizoval s Plzní (0:0) a o víkendu vyhrál na hřišti Zlína (2:0), svého konkurenta v boji o udržení ligové příslušnosti. Ostrava tak na příčky zaručující záchranu ztrácí pouhé dva body. Bohemku čeká v sobotu "kulaté" třicáté utkání s Baníkem. V dosavadních vzájemných zápasech byl úspěšnější právě celek vyznávající modrobílé barvy v poměru 12 - 10 - 7.

Ostrava byla v zimě na přestupovém trhu velmi aktivní a svým způsobem transfery dotkly i týmu Bohemians. Z Ďolíčku putoval posílit záložní řadu středopolař Milan Jirásek. Z Teplic přestoupil Martin Fillo. Ze Zlína se stěhoval Lukáš Pazdera. Stoper Václav Procházka se vvrátil po angažmá v Turecku. Christopher Psyché přišel z norského Sogndal Football. Zkušený bek Jiří Fleišman rovněž posílil obranné řady Baníku. Ze Slavie přestoupil zkušený brankář Jan Laštůvka. Z Letné hostuje další hráč s minulostí u Botiče, brankář Viktor Budinský. Ze Zlína přišel vyztužit ofenzivní řady Dame Diop.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
Po neúspěšném podzimu několik hráčů ostravskou kabinu opustilo. Martin Sus odešel hostovat do Mladé Boleslavi. Jakub Šašinka byl zapůjčen slovenskému Popradu. Jakub Pokorný pak sbírá druholigové zkušenosti v Ústí nad Labem.

Velký boj očekává Dominik Mašek: "Bude to úplně jiný zápas, než s Plzní. Ostrava bude namotivovaná, protože se jí také povedlo udělat ze tří zápasů sedm bodů. Proti nám budou muset urvat vítězství, ale my tam můžeme jet uvolnění po naší výhře. Doufám v zisk tří bodů." 

Zápas začíná na Městském stadionu ve Vítkovicích v sobotu a výkop je naplánován na 16:30. Zápas nevysílá živě žádná televizní stanice. Hlavním rozhodčím bude Pavel Královec. Na čarách mu budou k dispozici asistenti Ivo Nádvorník a Stanislav Pochylý. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Po zápase přineseme reportáž a videorozhovory. Podrobné zpravodajství pak najdete na našem Facebooku, Twitteru a Instagramu. Přispívejte také s hashtagem #OVABOH nebo nás u svého příspěvku zmiňte. 

Soupeře nebudou mít na hřišti pouze hráči, ale silný protivník čeká i samotné fanoušky. Dá se očekávat hlasitá podpora Baníku, ale fanoušci Bohemians umí vytvořit Klokanům i na hřišti soupeře domácí atmosféru. Největší skupina fanoušků vyrazí z Prahy také Pendolinem, které odjíždí z pražského hlavního nádraží v 11:42. Příjezd do stanice Ostrava-Svinov je plánován na 14:43. Zpáteční spoj Pendolino Košičan vyjíždí z nádraží ve Svinově v 19:25 a do Prahy přijede ve 22:20. Na oba dva spoje je nutno zakoupit si co nejdříve místenku. Můžete tak učinit osobně na pokladně Českých drah v jakékoliv větší vlakové stanici nebo elektronicky na e-shopu Českých drah. Při nákupu vyberte oba uvedené zdroje a kupujte vždy místenku do vagónu č. 6, který tak obsadí Zelenobílí fanoušci. Po jeho případném naplnění přichází na řadu vagón č. 7. Místenku je třeba koupit samotnou, neboť i v Pendolinu čerstvě platí tradiční síťová víkendová jízdenka SONE+, která stojí 679 Kč a mohou na ni cestovat dvě dospělé osoby starší 15 let a případně také až tři děti. I tuto jízdenku je možné zakoupit v předstihu, nebo až před odjezdem na nádražní pokladně ČD.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
Celá cesta tak pro jednu osobu vyjde na 410 Kč, pokud si zajistí jízdenku s místenkou včas. Vstupenky do sektoru Bohemky v ceně 150 Kč budou v prodeji až přímo na stadionu na pokladně u odděleného vstupu do sektoru hostí. Dnes se nám podařilo zařídit pro fanoušky v místě dění utkání také důležitou službu. Autobusy pro fanoušky pro cestu z nádraží na stadion a zpět jsou zajištěny!