Velkolepý zápas už v neděli

Do Ďolíčku dorazí o ligové bytí hrající Mladá Boleslav.

Velkolepý zápas už v neděli

Závěrečná tři ligová kola mají před sebou Klokani a hned dvakrát se představí v domácím prostředí. A oba zápasy mají svůj velký význam (více na konci článku). Ten první je na programu už v neděli. Do Ďolíčku dorazí celek nedaleké Mladé Boleslavi. Vzájemná bilance je sice v poměru 5 - 5 - 7 výhodnější pro celek z města automobilů, ale ti přijedou do Vršovic v nepříjemné situaci. Modrobílí se totiž zamotali do ošemetné hry o udržení v nejvyšší soutěži. Aktuálně jsou se ziskem osmadvaceti bodů na třinácté pozici, přičemž náskok na patnáctou Karvinou mají pouze dvoubodový. Případným úspěchem, který Středočeši již pět zápasů vyhlíží by přesáhli hranici třiceti bodů. Poslední radost zažili svěřenci trenéra Jozefa Webera na přelomu března a dubna v Plzni (2:1). Poté sice dokázali doma zastavit rozjetý Jablonec (1:1), ale v důležitém zápase padli doma se Zlínem (0:1) a v minulém zápase na vlastní pevnosti remizovali s ostravským Baníkem (0:0).

Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
V kádru Mladé Boleslavi přišlo v zimě hned několik změn. V týmu skončil brankář Kamran Agayev. Pavel Čmovš se přestěhoval do Teplic. Jiří Fleišman posílil ostravský Baník. Do celku hrající o záchranu zamířil také Vladislav Levin, který na jaře nastupuje za Jihlavu. Své dlouholeté angažmá ukončil i Jan Chramosta, který přestoupil do Jablonce. Z hostování se do pražské Slavie vrátil Ruslan Mingazov.
Vedení klubu ale také představilo velkou vlnu nových hráčů. Své působení v klubu začal Alexander Šušnjar, který se po dohodě o půlročním prodloužení angažmá na Stínadlech stěhoval do města automobilů. Ze Sparty přišel africký rychlík Tiémoko Konaté. Post brankáře posílil Martin Polaček z polského týmu Zagłębie Lubin. Hodně hráčů se vrátilo z hostování. Příkladem je třeba Tomáš Ladra, který hrál za Pardubice. Dále pak mladý Jiří Kateřiňák, jež nastupoval za Třinec. Zahraniční angažmá ukončil Jiří Valenta, který se vrátil z Šachtër Karagandy.

Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:2 (0:0)
Trenér Martin Hašek si je vědom složitost situace, v níž se Mladá Boleslav nachází: "Boleslav se nachází nečekaně v pásmu sestupu, což asi neočekával vůbec nikdo. Už na podzim se do této nepříjemné situaci dostali a ani po celou dobu jarní části se jim nepovedlo z této situace vymanit. V podobné situaci jsme se před rokem nacházeli my a docela dost dlouhou dobu jsme potřebovali získat nutně tři body. Potřebného vítězství jsme dosáhli až ve 29. kole. Přijíždí k nám v nepříjemném rozpoložení, kdy potřebují nutně ukořistit tři body."

O kvalitní hráče ovšem Středočeši nemají nouzi: "Mají spoustu zkušených hráčů. Jmenovitě třeba Matějovský, Pauschek, Rada, Přikryl, Magera. Někteří z nich ani nehrají v základní sestavě, takže těžko můžu teď říct přesně, na koho si dát pozor. Je tam i Konaté, kterého jsme trénoval ve sparťanském "B" týmu, když přišel z Afriky. Je to nesmírně rychlý hráč, který má schopnost přejít přes hráče. V jeho možnostech je hrát výš, než v české lize. Z nějakého důvodu se mu to ovšem nedaří naplnit. "Když se tým nachází v takovém rozpoložení, tak je důležitá bojovnost. V cestě za úspěchem je receptem vyhrávat souboje a běhat. Z vítězných soubojů se pak dá přejít do fotbalovosti, která tamním hráčům není cizí."

V týmové přípravě je už zpět estonská stopa v barvách Klokanů: "Luts už je po zranění zpět v tréninku s týmem. Nominaci na zápas se hráči dozvědí až den před zápasem."

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Zápas se hraje v neděli od 17:00 v Ďolíčku. Živě ho nevysílá žádná televizní stanice. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Pavel Orel, který byl hlavním sudím i v podzimním souboji těchto celků. K dispozici mu budou asistenti Michal Myška a Miroslav Fišer. Čtvrtým sudím pak bude Ondřej Ginzel. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Po utkání shrneme nejdůležitější momenty zápasu v reportáži. Během utkání budeme o průběhu dění na hřišti informovat na Twitteru, Facebooku a Instagramu. Hashtag pro utkání je #BOHMBL. Připište ho ke svým příspěvkům. Vstupenky na zápas můžete kupovat ZDE.

A to možná nejdůležitější na konec. Zápas se nese v duchu hesla "ZPÁTKY NA VRCHOL"  a fanoušci se Sektoru 1905 spolu s klubem připravují nevídané věci. Všichni na stadionu se zapojí do monumentální oslavy Bohemky a letošní úspěšné sezóny, která, jak věříme, bude odrazovým můstkem do dalších let. Je připravována celostadionová choreografie a pozápasový program. Vše důležité se dočtete ve článku na webu Sektoru 1905: http://sektor1905.cz/v-nedeli-vsichni-na-boleslav-aneb-vratme-bohemku-zpatky-na-vrchol/ Další organizační pokyny pro fanoušky budou následovat, sledujte náš web, sociální sítě a hlavně přijďte na stadion spolu se všemi svými známými a kamarády Klokany!

Bohemka TV