Šmíd: Jsem trochu zklamaný

Derby s rivalem z Letné popisuje Michal Šmíd.

Šmíd: Jsem trochu zklamaný

Specialista na pražské týmy Michal Šmíd hodnotil derby se Spartou. Rozhodnutí videorozhodčího, výkon Lukáše Hůlky i další pocity stopera Klokanů v rozhovoru.

Se Spartou máme lepší vzájemné zápasy, ale šancí jsme měli dost…
Já jsem zklamaný. Věřil jsem, že Spartu porazíme. Průběh mi dával čím dál větší naději, že bychom mohli vítězství strhnout na naši stranu. Věděli jsme, že Sparta musí hrát na výhru, pokud che skončit alespoň na čtvrtém místě. Vytvořili jsme si dvě obrovské šance, možná i něco dalšího. Nedali jsme, a proto to skončilo bez branek.

V úvodu druhé půle zasahoval dvakrát videorozhodčí. Jak jsi ty situace viděl?
V tom prvním inkriminovaném momentu jsem se trochu bál. Byla to sice dost tvrdá hra, ale tělem. Rozhodčí to naštěstí posoudil tak, že to nedošlo až za hranice stanovených regulí. Ačkoliv jsme trochu při té druhé situaci zaspali, tak jsem si myslel, že to nemůže písknout. Věděl jsem, že Lukáš Hůlka nic neudělal. Kdyby byla penalta nařízena i po kontrole videa, tak by to bylo úplně nepochopitelné.

Jsi takovým naším specialistou na Spartu. Doufal jsi v závěru, že by se mohl opakovat příběh z prvního kola ligy?
Ve skrytu duše ano. Měli jsme ovšem hrozně málo standardních situací. V samém závěru jsem se vydal do jednoho brejku, ale přihrávka se ke mně nedostala.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:0
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:0
Lukáš Hůlka hrál netradičně na levém kraji obrany.
Odvedl výborný výkon. Je na něm vidět obrovský progres oproti prvnímu zápasu na Letné. Po celý ligový ročník se zlepšoval, klobouk dolů před ním.

Ligový ročník ovšem můžeme na naše podmínky a v porovnání s tím minulým hodnotit velmi dobře.
Sezóna byla úspěšná. Na jaře jsme ale měli získat více bodů, než máme teď. I hra vypadala lépe, v kontrastu s bodovým ziskem. Nakonec jsme skončili sedmí, ale kdybychom měli lepší výsledky, tak jsme mohli být klidně pátí.