Pohár do Ďolíčku neputuje

Klokani prohráli s Mladou Boleslaví v penaltovém rozstřelu.

Pohár do Ďolíčku neputuje

Finálový duel začal opatrně. Oba celky se nedostávaly do příležitostí. Po pár minutách ovšem Klokani zahrozili. Jindřišek přenesl hru doprava na Závišku, jehož centr srazil Šušnjar na rohový kop. První zakončení měl v boleslavském dresu na svědomí exklokan Hůlka, ale po centru od rohového praporku branku hlavou netrefil. Později se pěkným průnikem blýskl Filip Hašek, po němž se dostal k míči Bartek, jeho centr byl ale sražen k Záviškovi. Krajní záložník Klokanů se opřel do míče levačkou a branku minul. Výborným zákrokem se v premiéře za Bohemians předvedl Valeš, který u své levé tyče vyškrábl Magerovu hlavičku. Na druhé straně odpověděl Nečas který si narazil míč, ovšem jeho střelu zablokoval Šušnjar.

Do druhé půle Bohemka třikrát vystřídala, ale zápas byl i nadále vyrovnaný. Poté ovšem po pravé straně unikal Mašek a od brankové čáry přihrál pod sebe na Kabajeva, který byl tísněn Šušnjarem a branku přestřelil. Po delší časové odmlce se do zakončení prokousali i boleslavští. Jánoš z voleje branku vysoko přestřelil. Z další akce si na střed naváděl míč Mašek, mířil ovšem pouze do středu branky, kde stál připravený Vejmola. Výhodu přímého kopu za hranicí šestnáctky Klokanů měla Boleslav. Jeho exekuci si vzal na starost Mareš, ovšem Valeš proti jeho střele zasahovat nemusel. O chvíli později přistrčil Hůlka za šestnáctku Dohnalíkovi, ale střídající mladík o kousek minul pravou tyč branky Valeše. Když oba brankáři v základní době udrželi nulu na kontě inkasovaných gólů, tak o vítězi turnaje musel rozhodnout penaltový rozstřel.

V první sérii penaltového rozstřelu Vejr uspěl, ale Maškův pokus Vejmola vyrazil. Na řadu šel Hůlka, který uspěl a Kabajev napálil míč do středu branky a snížil. Ve třetí sérii proměnil pokutový kop Šušnjar a stejně si vedl i Nečas. Čtvrtou část rozstřelu začal proměněnou penaltou Mareš a trefenou šibenicí se prezentoval Jindřišek. V poslední sérii proměnil pokutový kop Magera, čímž potvrdil vítězství Mladé Boleslavi v letošním ročníku turnaje. Klokani skončili stejně jako minulý rok druzí po finálové prohře v penaltovém rozstřelu.