Bohemka rozstřílela Trenčín 5:1

Klokani si znovu zastříleli a díky mladým střelcům jednoznačně zvítězili.

Bohemka rozstřílela Trenčín 5:1

V brance dostal proti Trenčínu příležitost Kouba. V záloze operoval ve středu Filip Hašek vedle Švece. Levý kraj zálohy zaujal Vodháněl. V útoku nastoupil Nečas po boku Juliše. Úvod utkání byl opatrný, šance k vidění nebyly, ovšem aktivnější byli Klokani. Po pár minutách přišla první branka z kopačky Klokanů. Prudkou střelu Filipa Haška vyrazil Chovan kousek od sebe, kde stál Krch. Obránce Klokanů přihrál pod sebe a Nečas efektní patičkou poslal Bohemku do vedení.

Poté se dlouhou dobu nic nedělo. Až deset minut před poločasem napřáhl z dálky ke střele Šulek, ale Kouba se předvedl ve výborném světle a ránu konečky prstů vyrazil na rohový kop. Udeřilo záhy na druhé straně. Reiter pronikl po pravé lajně, od brankové čáry předložil míč Filipu Haškovi, jenž neměl problém přidat druhou branku Bohemky. Za Trenčín odpověděl El Mahdioui, ovšem i jeho prudkou ránu Kouba lapil do svých rukavic. Zbytek prvního poločasu Klokani už bez problémů zvládli a odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Bohemians Praha 1905 - AS Trenčín
Bohemians Praha 1905 - AS Trenčín
Do druhé půle vyběhla výrazně obměněná sestava. Po pár minutách byl na hranici šestnáctky Trenčína faulován Vaníček a přímý kop měla k dispozici Bohemka. Exekuci si vzal na starost Jindřišek, jehož ránu Chovan vyrazil před sebe. V oblasti malého vápna stál již připravený Mašek, který hlavou přidal třetí branku. Následně se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš - dostaneš. Vrátit svůj celek do utkání mohl Azango, ovšem v tváří tvář Koubovi trefil pouze pravou tyč. Na opačném pólu hřiště vybojoval Záviška míč pro Maška. Útočník Klokanů postupoval sám na brankáře, ale nesobecky ještě přihrál Vaníčkovi, který vstřelil čtvrtou branku Bohemians.

Populárního "bůra" mohl Trenčínu zasadit Kabajev. Ruský forvard vybojoval míč proti stoperu Pišojovi, postupoval na brankáře, ale balón poslal kousek vedle tyče. Snížit mohl Umeh, ovšem proti byl skvělý Kouba, který jeho prudkou ránu skvěle vyrazil. Pěknou individuální akcí se blýskl Bukari, který si navedl míč na prostředek a kroucenou střelou o kousek minul břevno branky střeženou Koubou. Pár minut před koncem se s míčem na útočný výlet vydal Bederka. Nádherným pasem přenesl balón na Maška, který posadil na zadek Pišoju a zasadil Trenčínu "bůra". Trenčín zvládl alespoň snížit, když Pour i díky teči obránce prostřelil Koubu.

Zelenobílí si před odjezdem na soustředění do Rakouska připsali vysoké vítězství a v sobotu je v rakouském Welsu čeká věhlasný Celtic.