Jak na přípravu se Celticem Glasgow

Pokud se chystáte v sobotu do Rakouska, čtěte tento článek.

Jak na přípravu se Celticem Glasgow

V sobotu od 15 hodin nastoupí Bohemka v rakouském Welsu k dalšímu přípravnému zápasu, tentokrát proti mužstvu Celtic Glasgow. Atraktivní soupeř láká mnoho fanoušků na zahraniční výjezd a proto přinášíme souhrnné informace ohledně cesty na toto utkání. Zápas se bude hrát na stadionu HUBER Arena na adrese Primelstrasse 5. Stadion je zbrusu nový a na některých mapách jej ještě nenajdete. Vstupné se bude platit až na místě. Připravte si na osobu 10 Eur, děti do 15 let poloviční vstupné.

Družstvo fanoušků Bohemians vypravuje na utkání dva autobusy. Autobusy jsou nyní už zcela zaplněny. echny účastníky zájezdu upozorňujeme, aby se dostavili včas, a to v 9:00, na stadion v Ďolíčku. Na místě proběhne prezence a rozdělení do autobusů. Čím dříve se nám podaří vyrazit, tím lépe - situace na silnicích bude v tento den pravděpodobně kritická.

Fanouškům jedoucím po vlastní ose doporučujeme vydat se z Prahy do Budějovic přes Písek, trasa přes Benešov hrozí vzhledem k uzavírkám vážnými problémy. Dále pokračujte z Budějovic na Linz, za Linzem potom sledujte směr na německý Pasov, dokud nedorazíte do Welsu. Nejvhodnější je Wels celý objet po dálnici a sjet na exitu Wels-west, stadion je přímo v jeho blízkosti, zde odkaz na mapu.

Nejpohodlnější, avšak o něco nákladnější celodenní výlet si lze zajistit při cestě po železnici. Rychlík do Linze vyráží z Prahy v 6:01, tam je třeba přestoupit na rychlík směr Passau. Příjezd do Welsu je v 10:36. Na zpáteční cestu je možno se vydat v 18:16 rychlíkem na Vídeň, v Linzi opět třeba přestoupit do Jižního expresu, který do Prahy dorazí ve 22:57. Cena za zpáteční jízdenku se pohybuje kolem tisícikoruny na osobu.javascript:void(0);

Co se týče samotného soupeře, tak už jen jméno vypovídá o kvalitním protivníkovi. Za posledních šest let neměla skotská nejvyšší soutěž jiného vítěze, než právě Celtic. Navíc se také může pyšnit čtyřmi hráči na aktuálně probíhajícím Mistrovství světa. Střední záložník Tom Rogič sice s Austrálií nepostoupil ze skupiny, ale švédský bek Mikael Lüstig si zahraje osmifinále proti Švýcarsku. Třetím je Cristian Gamboa, jež ale s Kostarikou nepostoupil do vyřazovacích bojů. Posledním účastníkem šampionátu je stoper David Boyata, který s Belgií bude bojovat v play off. Mezi opory ovšem patří útočník Moussa Dembelé. Mezi stálice patří ovšem neodmyslitelně Scott Brown, který je zároveň kapitánem a blíží se k pětistovce odehraných utkání.