Cenný skalp skotského mistra

Klokani před skvělou kulisou porazili věhlasný Celtic po gólu Maška.

Cenný skalp skotského mistra

Proti Celticu začal v brance Fryšták. V útoku nastoupil Mašek vedle Juliše. Kraje obrany zaujal Dostál s Bartkem. Skotský celek se od úvodu tlačil do zakončení. Tierney v první šanci neuspěl, když překopl v šestnáctce branku Fryštáka. V další ofenzivní akci se Sinclair už chtěl radovat, ale jeho ránu zastavilo břevno branky Klokanů. Celtic hrozil i dále. Sinclair si připravil míč na střelu, ovšem Fryšták se vytasil se skvělým zákrokem a střelu na zadní tyč vyrazil na roh. Záhy zahrozili Klokani. Vaníček byl faulován za hranicí šestnáctky a Bohemka zahrávala přímý kop z dvaceti metrů o branky. Exekuci si vzal na starost Mašek, jeho střelu hráčská zeď srazila na rohový kop.

Klokani si vypracovali šanci o chvíli později. Proti Maškovi se Gordon vytáhl výborným zákrokem, když vyrazil u své pravé tyče jeho pokus na rohový kop. Na druhé straně zkusil štěstí Tierney, ale Fryšták střelu v pohodě lapil do svých rukavic. Udeřilo na opačném pólu hřiště. Nejdříve sice Filip Hašek střílel nad branku. Ovšem hned poté zatáhl míč k brankové čáře a přihrál pod sebe na Maška, který skrz bránícího hráče procpal míč až do sítě.

Celtic FC - Bohemians Praha 1905
Celtic FC - Bohemians Praha 1905
Srovnat mohl před poločasem Christie, jež obešel Fryštáka a vystřelil, ale Šmíd ještě fantasticky jeho střelu skluzem odpálil na rohový kop. Z něj Celtic nezahrozil a Bohemka šla do kabin s jednobrankovým náskokem.

Do druhého poločasu se výrazně obměnily jedenáctky obou celků. První šanci měl Celtic. Fryšták se předvedl proti Johnstonovi, když nadvakrát zlikvidoval jeho střelu. Tempo poté diktovala družina trenéra Martina Haška, která držela míč na svých kopačkách. Dlouho nebylo k vidění nebezpečnější zakončení. Až po uplynutí hodiny hry napřáhl Bederka, ovšem branku minul. O chvíli později se ke střele odhodlal jeho kolega z obranné řady Dostál, jež trefil brankový prostor, ovšem míč lapil střídající brankář Bain.

Celtic FC - Bohemians Praha 1905
Celtic FC - Bohemians Praha 1905
Navýšit vedení Klokanů mohl patnáct minut před koncem Kabajev. Ruský forvard se hnal z levé stran na bránu Celticu, ovšem jeho prudkou ránu Bain fantasticky vyrazil. Do šance se dostal po rohovém kopu Jindřiška i Krch, hlavou ale o kousek minul břevno svatyně Celticu. Ve zbytku zápasu Klokani přežili závěrečný nápor Celticu a připsali si významné vítězství.